21-daagse avontuurlijke wildlife Tuktuk reis door Sri Lanka 

Afreizen alle dagen mogelijk (zaterdag en zondag kan men de Tuktuk niet ophalen), deze reis kan ook korter gemaakt worden !


DAG 1 BRUSSEL, PARIJS, AMSTERDAM, DUSSELDORF  – COLOMBO
Vertrek vanuit Brussel of andere luchthaven naar Colombo.
DAG 2 COLOMBO – NEGOMBO (O) Beacon Beach Hotel
Aankomst op de luchthaven van Colombo. Oppik van uw tuktuk. Na de nodige rijles / instructies kunen jullie veilig en vastberaden de weg op, zodat jullie morgen met een gerust gemoed en volvertrouwen aan deze mooie avontuurlijke wildlife reis kunnen beginnen.
DAG 3 NEGOMBO – KALPITIYA  (130 km) (O-D) Roshane Beach
Van oorsprong is Negombo een traditioneel vissersdorp met een mooie lagune met uitgestrekte mangrovebossen. Via de vismijn en de kanalen van Negombo rijden jullie zuidwaarts langs de lagune van Chillaw naar Kalpitiya. Ideaal om aan dolfijnspotting te doen, het beste seizoen is van november tem april.
DAG 4 KALPITIYA (O-D) Roshane Beach
De goudgele stranden en rijen palmbomen vormen het perfecte decor om te relaxen aan het strand. Kalpitiya is ook één van de beste kitesurfspots ter wereld. De lagune leent zich goed voor beginners terwijl de gevorderden terecht kunnen in de oceaan.
DAG 5 DAG KALPITIYA – WILPATTU Np (80 km) (O-D) Big Game Camp
Per boot steken jullie de lagune over naar het Wilpattu Np, het oudste en grootste Np van Sri Lanka, zeer ongerept en niet zo bekend bij het grote publiek, grote diversiteit aan wildlife: luipaarden, zwarte lipbeer, krokodillen, apen, ….
DAG 6 WILPATTU Np – ANURADHAPURA (60 km)  (O-D) Gamodh Citadel Hotel
Deze ochtend kunnen jullie deelnemen aan een safari met gids en 4x4 in het Wilpattu Np. Na de middag kunnen jullie per fiets de tempels, stupa’s, paleisruïnes,bohdi boom van de oudste Koningsstad van Sri lanka gaan ontdekken.
Dag 7 ANURADHAPURA – MIHINTALE - SIGIRIYA (80 km) (O-D) Kassapa Lions Rock Hotel
In het groene heuvellandschap van Sri Lanka vinden we één van de belangrijkste bedevaartsplaatsen van het land: Mihintale. Om de mooie witte Boeddha te zien dienen jullie 1840 treden te beklimmen. In de namiddag rijden jullie naar de Pidurangala rots.Vanop de rots hebben jullie een prachtig zicht over de lager gelegen landschappen en de bekende Lions rock.
DAG 8 SIGIRIYA – POLONNARUWA – MINNERIYA NP (120 km) (O-D) Kassapa Lions Rock Hotel
Ontdek deze ochtend één van de best bewaarde archeologische sites in de  antieke Koningstad Polonnaruwa. In de namiddag kunnen jullie tijdens een actieve safari in het mooie Minneriya Np olifanten en andere wilde dieren spotten. Een alternatief is de beklimming van de Lions Rock, de meest spectaculaire attractie van het eiland.

DAG 9 SIGIRIYA – HIRAWADUNA – DAMBULLA– KANDY  (90 km) (O-D) Suisse Hotel
Idylisch de sfeer opsnuiven in het lokale dorp van Hiriwaduna. Via een korte rit per ossekar komen jullie aan bij de mooie leleivijver. Na een leuke kanotocht bereiken jullie het lokale dorp waar jullie een kookles krijgen en kunnen zien hoe het er aan toe gaat op het echte platteland. Dambulla is het grootste en best bewaarde grottencomplex van Sri Lanka. Dambulla is vooral bekend van de Gouden Tempel.

DAG 10 KANDY (O-D) Suisse Hotel
Het centraal gelegen Kandy is de laatste en mooiste stad van het Singalese koninkrijk en de culturele hoofdstad van Sri Lanka. Hier bekijk je het koninklijk paleis en de prachtige botanische tuinen, het meer, maar het hoogtepunt is een bezoek aan de Tempel van de Tand, de belangrijkste bedevaartsplek van het land.
DAG 11 KANDY – NUWARA ELIYA (98 km) (O-D) Mirage kings Cottage
Via een prachtig berglandschap tussen theeplantages reizen jullie naar het hoger gelegen stadje Nuwara Eliya. Onderweg kunnen jullie een theeplantage en theefabriek bezoeken en de beroemdste thee van de wereld proeven.
DAG 12 NUWARA ELIYA – HORTON PLAINS Np (O-D) Mirage kings Cottage
Deze ochtend kunnen jullie deelnemen aan een adembenemende wandelsafari naar het Horton Plains Np. Dit is één van de mooiste natuur-en eco locaties van Sri Lanka. Het wordt gekenmerkt door een panoramisch landschap van glooiende heuvels, bedekt met nevelbossen en graslanden. De top attracties zijn World's End met zijn enorme afgrond van 700 m en de watervallen van Baker's Fall. Verder treffen jullie hier een grote variatie aan dieren zoals: elanden, herten, reuze eekhoorns, wilde zwijnen, wilde hazen, stekelvarkens en luipaarden! Voor vogel liefhebbers zijn er 87 soorten te ontdekken.
DAG 13 NUWARA ELIYA – ELLA  (54 km) (O) Mount Heaven Hotel
Vandaag zakken jullie af naar het sfeervolle jungle plaatsje Ella, waar jullie kunnen genieten van adembenemende vergezichten.
DAG 14 ELLA (O) Mount Heaven Hotel
In de omgeving zijn er diverse trekkings te maken: Little Adam's Peak, Ella Rock, Nine Arches Bridge en de Ravana watervallen. Willen jullie  meer actie dan is er de snelste en langste zipline “Flying Ravana”.

DAG 15 ELLA - YALA (90 km) (O-D) Hibiscus Garden Hotel

Het Yala Np is het 2de grootste en meest bezochte natuurreservaat van Sri Lanka. In het Yala Np is een safari per jeep onvergetelijk jullie vinden er  de grootste concentratie van luipaarden ter wereld. Er zijn 44 verschillende zoogdieren, waaronder olifanten, jakhalzen, waterbuffels, lippenberen, varanen, makaken, krokodillen, viskatten en honderden soorten vogels.
DAG 16 YALA – BUNDALA – MIRISSA(120 KM) (O-D) Paradise Beach Club

Op weg naar Mirissa passeren jullie het Bundala Np. Het is een oogverblindend natuurgebied: een lange kuststrook bestaande uit kreken, rivieren, mangrovebos en grasland. Dit is het perfecte leefklimaat voor vele vogelsoorten als griel, flamingo, franjepoot en zwarthals ooievaar, het park telt 200 verschillende vogelsoorten. Aapjes slingeren rond uw jeep heen en weer, dit levert een prachtig schouwspel op. Via de palmenstranden rijden jullie door naar Mirissa waar jullie in één van de vele restaurantjes dagverse vis kunnen eten of een drankje nuttigen, genietend van zon, zee en strand.

DAG 17 MIRISSA – GALLE – UNAWATUNA (50 km) (O) Joe’s Hotel
Deze morgen rond 5 uur kunnen jullie deelnemen aan de bekende walvisspotting. Tijdens deze tocht zien jullie hopelijk vele dolfijnen, de Brydevinvis en de blauwe vinvis. Galle, een Oud-Hollandse omwalde binnenstad. De kleine Groote Kerk uit 1755 en nog vele andere overblijfselen herinneren hier aan de VOC periode (Verenigde Oost-Indische compagnie), die meer dan 150 jaar het leven bepaalde van Sri Lanka. Onderweg kunnen jullie de stiltvissers aan het werk zien in Weligama.
DAG 18 UNAWATUNA (O) Joe’s Hotel

Geniet in alle rust van jullie laatste dagje strand. Maar weet er is nog veel te ontdekken in de geburen.

DAG 19 UNAWATUNA - NEGOMBO (150 km) (O) Beacon Beach Hotel

Laatste dagje Tuktuken. Via de mooie kustweg bereiken jullie Negombo en leveren jullie de Tuktuk in. Transfer naar het laatse hotel.

DAG 20 NEGOMBO – BRUSSEL, PARIJS, AMSTERDAM, DUSSELDORF  (O)
Einde van een prachtige reis doorheen de wild- en natuurpracht van de Parel van de Indische Oceaan, Sri Lanka.
DAG 21 Aankomst thuis

            Travelexperience.be
 Reizen op maat van uw wensen en budgetWat is er inbegrepen?

  • 17 overnachtingen in vermelde hotels op basis van vermeld regime
  • 1 TukTuk per 2 personen*
  • TukTuk rijles
  • Sri Lankaans rijbewijs
  • 24/7 bijstand en lokale service  
  • Gedetailleerde roadbook met alle mooie plaatsen 
  • Google Maps-routes
  • Garantiefonds bijdrage
  • Aansprakelijkheidsverzekering TukTuk


Niet inbegrepen?

 • Internationale vluchten (wij doen u graag een mooi voorstel)
 • Hoogeizoen supplement 140 euro pp (juli / augustus + kerst en nieuwjaar)
 • Brandstof (+/- €120 voor de volledige reis)
 • Niet vermelde excursies en inkomsgelden voor de Nationale parken en musea
 • Visum kosten ETA
 • Persoonlijke utgaven, drank, fooien
 • Annulatie en bijstandsverzekering 

Optioneel bij te boeken per persoon:

 • Olifantensafari in Wilpattu Np: € 70
 • Olifantensafari in Yala Np: € 55
 • Olifaantensafari in Minneriya Np: € 55
 • Whale watching in Mirissa: € 75
 • Lokale simkaart: € 12
 • Sri Lankaans rijbewijs voor de eventuele 2de driver vd Tuktuk: € 45
 • Reisbijstandsverzekering: € 79
 • Annuleringsverzekering: € 95
 • Jaarpolis (annu + bijstand voor uw gezin) 395 euro


Welke documenten heb ik nodig?

 • Een internationale reispas minstens geldig tot 6 maand na terugreis
 • Een rijbewijs B


Wat doe ik met mijn bagage?

Reis het beste met een rugzak, deze is enorm handig voor tijdens de trip.
De rugzak kunnen jullie gewoon achterlaten in de TukTuk wanneer jullie
deze even langs de kant willen laten staan. Waardevolle spullen niet achterlaten.

Deze vakantie is ook te boeken via uw vertrouwde reisagent


Wenst u een vrijblijvende offerte ? klik hier