CENTRAAL EN ZUID VIETNAM IN 20 DAGEN

DAG 01: BRUSSEL - DANANG


DAG 02: DANANG - HOI AN


Bij aankomst in Danang zal onze gids op u wachten om u naar het hotel in Hoi An te brengen. Vandaag heeft u de gelegenheid om de charmante stad Hoi An te ontdekken.


DAG 03: HOI AN OCHTENDWANDELING - MIDDAG VRIJ (B)


Hoi An is een van de belangrijkste attracties van Centraal Vietnam, gelegen op een pittoreske plek aan de oevers van de Thu Bon-rivier. Hier vindt u een mix van Chinese, Japanse, Franse en Vietnamese architectuurstijlen, vaak gecombineerd in één huis: Chinese dakpannen, Franse balkons en luiken, Japanse steunbalken en een Vietnamese indeling. Het staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Vanochtend maakt u een stadswandeling door het oude kwartaal, het westen en het Japanse kwartaal onder begeleiding van een Engels sprekende gids. U bezoekt de Japanse overdekte brug, de Chinese gemeenschapshal Chaozhou of Hainan, het Phung Hung-huis, het Tan Ky-huis met antiek meubilair en het historisch museum.


DAG 04: HOI AN VRIJE DAG (B)


Hoi An is een charmante en historische stad in Centraal-Vietnam, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat vanwege de goed bewaarde architectuur en de mix van verschillende culturele invloeden. Hier zijn enkele bezienswaardigheden en excursies die u kunt verkennen tijdens uw verblijf in Hoi An:

Bezienswaardigheden:

 1. De Japanse Overdekte Brug: Deze historische brug uit de 16e eeuw is een van de meest iconische symbolen van Hoi An. Het combineert Japanse, Chinese en Vietnamese architectuur.

 2. Oude Stad van Hoi An: Verken de geplaveide straten en bewonder de goed bewaarde architectuur van de oude huizen en tempels in de stad. 's Avonds worden veel gebouwen verlicht met lantaarns, wat voor een sfeervolle sfeer zorgt.

 3. Chua Cau (De Pagodebrug): Dit is een andere historische brug die dateert uit de 17e eeuw en gebouwd is door de lokale gemeenschap. Het is een prachtige plek om te bezoeken en foto's te maken.

 4. Oude Handelsplaats: Dit historische handelspand is omgebouwd tot een museum waar je meer te weten kunt komen over de handelsgeschiedenis van Hoi An en de rol die de stad speelde in de oude zijderoute.

 5. Assembly Halls: Er zijn verschillende Assembly Halls in Hoi An, die dienden als ontmoetingsplaatsen voor de Chinese gemeenschappen. Ze zijn prachtig versierd met kleurrijke ornamenten en standbeelden.

Excursies:

 1. My Son Heiligdom: Maak een excursie naar het oude My Son Heiligdom, dat op ongeveer 40 km van Hoi An ligt. Dit is een oude tempelcomplex dat dateert uit het Champa-rijk en is ook opgenomen op de werelderfgoedlijst.

 2. Tra Que Groente Tuin: Bezoek een lokale groenteboerderij in Tra Que Village en maak kennis met de traditionele landbouwtechnieken. U kunt zelfs deelnemen aan een korte kookcursus en genieten van een heerlijke maaltijd.

 3. Boottocht op de Thu Bon-rivier: Maak een ontspannen boottocht op de schilderachtige Thu Bon-rivier en geniet van het uitzicht op het platteland en de omliggende rijstvelden.

 4. An Bang-strand: Ontspan op het mooie An Bang-strand, dat op korte afstand van Hoi An ligt. Hier kunt u zonnebaden, zwemmen en genieten van verse zeevruchten in een van de vele restaurants aan het strand.

 5. Cham Island: Maak een dagtocht naar Cham Island, een prachtig eiland voor de kust van Hoi An. U kunt hier snorkelen, zwemmen en genieten van de ongerepte natuur.

Hoi An biedt een overvloed aan bezienswaardigheden en activiteiten, waardoor het een van de meest geliefde bestemmingen is in Vietnam. Het is een perfecte combinatie van geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid.


DAG 05: HOI AN - KON TUM (B)


Na het ontbijt rijdt u naar Kon Tum, de rit duurt ongeveer 5 uur. Kon Tum bevindt zich in de richting van de grens met Laos. In deze bergachtige regio bezoekt u verschillende dorpen in de komende dagen en ontmoet u verschillende bergstammen. De Bahnar-mensen wonen in het gebied, onder andere in traditionele dorpen met karakteristieke gemeenschapshuizen, de Rong-huizen. Deze huizen staan op palen en de dagen bestaan uit riet, zodat de bewoners hun voedsel kunnen beschermen tegen wilde dieren. U zult ook een prachtige houten kathedraal, een Frans seminarie en een provinciaal museum bezoeken.

Kon Tum is een stad in het centrale hoogland van Vietnam en biedt een mix van culturele en natuurlijke bezienswaardigheden. Hier zijn enkele bezienswaardigheden en excursies die u kunt verkennen tijdens uw verblijf in Kon Tum:

Bezienswaardigheden:

 1. Wooden Church (Basilica van Kon Tum): Deze prachtige houten kerk is een van de meest opvallende bezienswaardigheden van Kon Tum. Het werd gebouwd door Franse missionarissen in de vroege 20e eeuw en heeft een unieke architectuur die zowel traditionele Vietnamese als Europese invloeden combineert.

 2. Kon Tum Orphanage: Bezoek het weeshuis in Kon Tum, waar u de kans krijgt om tijd door te brengen met kinderen en meer te weten te komen over het humanitaire werk dat hier wordt gedaan.

 3. Bahnar Village: Maak een excursie naar een traditioneel Bahnar-dorp en maak kennis met de cultuur en levensstijl van de inheemse bevolking. U kunt hier ook traditionele muziek en dansvoorstellingen ervaren.

 4. Kon Klor Suspension Bridge: Dit is een van de langste hangbruggen in Vietnam en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende landschappen.

Excursies:

 1. Dak To: Maak een dagtocht naar Dak To, een historische locatie tijdens de Vietnamoorlog. Hier kunt u deelnemen aan een rondleiding door de oude slagvelden en gedenktekens bezoeken ter ere van de gevallen soldaten.

 2. Kontum Ethnic Minority Museum: Bezoek het etnografisch museum van Kontum, waar u meer te weten kunt komen over de verschillende etnische minderheidsgroepen die in de regio wonen.

 3. Kon Tum Nature Reserve: Verken het natuurreservaat van Kon Tum, dat een diversiteit aan flora en fauna biedt. U kunt hier wandelen, vogels spotten en genieten van de rustige omgeving.

 4. Plei Kly: Maak een uitstapje naar Plei Kly, een schilderachtig dorp omgeven door rijstvelden en groene heuvels. U kunt hier een ontspannen wandeling maken en genieten van het plattelandsleven.

 5. Truong Son Cemetery: Bezoek de Truong Son-begraafplaats, waar veel Vietnamese soldaten die tijdens de Vietnamoorlog zijn omgekomen, zijn begraven. Het is een eerbetoon aan degenen die hun leven hebben opgeofferd voor het land.

Kon Tum biedt een unieke mix van cultuur, geschiedenis en natuurlijke schoonheid. Het is een geweldige bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een authentieke en off-the-beaten-path ervaring in Vietnam.


DAG 06: KON TUM - PLEIKU - LAK LAKE (B) 


Na het ontbijt reist u verder langs de grens en daalt u af naar Pleiku, dat tijdens de Vietnamoorlog een strategische locatie was voor de levering van oorlogsmateriaal. In de buurt van Pleiku vindt u de Jarai-stam, zij begraven hun overledenen op een zeer bijzondere manier. Pilaren met afbeeldingen van spirituele figuren worden rond het graf van de overledene geplaatst, zodat ze bijna hutten worden. De bezittingen van de overledene worden ook onder deze hutten geplaatst. U reist verder via de grote stad Buon Ma Thuot en u zult steeds meer in de groene heuvels met watervallen en meren belanden. U zult de nacht doorbrengen aan het Lake Lak. Wie wil kan een tocht maken langs het prachtige meer op de rug van een olifant. De M'nong, een van de etnische minderheden, wonen bij Lake Lac. Sommige van hun dorpen kunnen met de boot worden bezocht.


Pleiku is een stad in de provincie Gia Lai in het centrale hoogland van Vietnam. Hoewel Pleiku zelf geen grote toeristische bestemming is, zijn er enkele bezienswaardigheden en activiteiten in en rond de stad die de moeite waard zijn om te verkennen:

 1. Hang Rai (Rai Cave): Deze prachtige grot, ook wel bekend als de "Paradise Cave", ligt op ongeveer 40 km van Pleiku. Het is een spectaculaire kalksteengrot met indrukwekkende stalactieten en stalagmieten. De grot is toegankelijk via een korte wandeling door het bos.

 2. T'Nung Lake (Ho T'Nung): Dit is een schilderachtig kratermeer dat ongeveer 5 km ten noorden van Pleiku ligt. Het meer is omgeven door weelderige bossen en is een populaire plek voor locals om te ontspannen en te genieten van het uitzicht.

 3. Sea Lake (Bien Ho): Ook bekend als An Khe Lake, is Sea Lake een ander prachtig meer in de buurt van Pleiku. Het meer heeft een unieke blauwe kleur en wordt omgeven door groene heuvels, waardoor het een perfecte plek is om te wandelen en te genieten van de natuur.

 4. Chư Păh Monument: Dit monument herdenkt de inheemse stammen van de regio en hun bijdrage aan de Vietnamese geschiedenis en cultuur. Het is een interessante plek om meer te leren over de diverse etnische minderheidsgroepen in het gebied.

 5. Gia Lai Provincial Museum: Dit kleine museum biedt een kijkje in de geschiedenis en cultuur van de provincie Gia Lai. Het heeft tentoonstellingen over de inheemse bevolking, de Vietnamese geschiedenis en de tradities van de regio.

 6. Kon Ka Kinh National Park: Dit nationale park ligt op ongeveer 50 km van Pleiku en biedt een prachtig landschap met watervallen, bossen en bergen. Het is een geweldige plek voor wandelaars en natuurliefhebbers.

 7. Kon Jrieng Village: Deze traditionele dorp van de Bahnar etnische minderheid ligt in de buurt van Pleiku en biedt de mogelijkheid om meer te leren over hun levensstijl en cultuur.

Pleiku is een rustige en vredige stad met een overvloed aan natuurlijke schoonheid en culturele schatten. Het is een ideale plek om te ontspannen en te genieten van de ongerepte schoonheid van het centrale hoogland van Vietnam.


DAG 07: LAK LAKE - DALAT (B) 


Na het ontbijt vervolgt u uw reis naar het koelere Dalat, de belangrijkste stad in de Centrale Hooglanden. Hier is de herinnering aan de Franse kolonisatie nog steeds duidelijk aanwezig. Ongeveer 30 verschillende soorten bergstammen wonen rond Dalat. Oude koloniale villa's en historische hotels omringen de meren, parken en golfbaan. Deze plaats werd ook wel "klein Parijs" genoemd in de Franse tijd. Met een Engels sprekende gids bezoekt u de Love Valley, de Botanische Tuin, het zomerpaleis van de laatste keizer van Vietnam Bao Dai, Hang Nga Crazy House en een lokale markt.


Lak Lake is een prachtig meer in de provincie Dak Lak, Vietnam. Het is het grootste natuurlijke zoetwatermeer in de centrale hooglanden van Vietnam en biedt een serene omgeving te midden van groene heuvels en weelderige bossen. Hier zijn enkele bezienswaardigheden en activiteiten die je kunt verkennen rond Lak Lake:

 1. Lak Lake zelf: Het meer is een van de belangrijkste attracties in de omgeving. Het biedt een prachtig uitzicht op het omliggende landschap en is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de rustige omgeving. Je kunt een boottocht maken op het meer om de schoonheid van de omgeving van dichtbij te ervaren.

 2. M'Nong-dorpen: Rondom het meer vind je traditionele dorpen van de M'Nong, een etnische minderheid in de regio. Je kunt een bezoek brengen aan deze dorpen en meer te weten komen over hun levensstijl, cultuur en tradities. Veel van de dorpen hebben nog steeds traditionele huizen op palen en je kunt de lokale ambachten en ambachten zien.

 3. Elephant Village: Lak Lake staat bekend om zijn olifantenritten. Je kunt een ritje maken op een olifant door het dorp en langs het meer. Het is een leuke ervaring en een geweldige manier om de omgeving te verkennen.

 4. Jun Dorp: Dit is een klein dorp van de M'Nong met traditionele huizen en een prachtig uitzicht op het meer. Het is een ideale plek om te wandelen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van de omgeving.

 5. Lak Lake Viewpoint: Voor een adembenemend uitzicht over het meer en de omliggende heuvels, kun je naar een uitkijkpunt gaan dat een panoramisch uitzicht biedt. Het is een geweldige plek om te genieten van de zonsopgang of zonsondergang.

 6. D'Ecolodge: Dit is een eco-resort aan de oever van het meer. Het biedt comfortabele accommodatie en organiseert verschillende activiteiten, zoals kajakken, vissen en fietstochten.

Lak Lake is een geweldige bestemming voor natuurliefhebbers en mensen die op zoek zijn naar een rustige ontsnapping uit de drukte van de steden. Je kunt genieten van de natuurlijke schoonheid, de gastvrijheid van de lokale bevolking ervaren en meer te weten komen over de rijke cultuur van de etnische minderheden in de regio.


DAG 08: DALAT VRIJE DAG (B)


Dalat, ook wel bekend als het 'Zwitserland van Vietnam', is een schilderachtige stad in de centrale hooglanden van Vietnam. Het staat bekend om zijn prachtige landschap, milde klimaat en Franse koloniale architectuur. Hier zijn enkele bezienswaardigheden en excursies die je kunt verkennen in Dalat:

Bezienswaardigheden:

 1. Xuan Huong Lake: Dit is een prachtig kunstmatig meer in het centrum van Dalat. Je kunt hier wandelen langs de promenade en genieten van het serene uitzicht op het meer en de omliggende bergen.

 2. Dalat Flower Park: Dit is een kleurrijke bloementuin waar je een grote verscheidenheid aan bloemen en planten kunt bewonderen. Het is een geweldige plek om foto's te maken en te genieten van de frisse lucht.

 3. Truc Lam Pagoda: Deze boeddhistische pagode ligt op een heuvel en biedt een panoramisch uitzicht op Dalat en de omgeving. Het is een vredige plek om te mediteren en te genieten van de rustige sfeer.

 4. Bao Dai Summer Palace: Het voormalige zomerpaleis van de laatste keizer van Vietnam, Bao Dai, is nu een museum. Hier kun je een kijkje nemen in het leven van de koninklijke familie en de prachtige architectuur bewonderen.

 5. Hang Nga Crazy House: Dit is een uniek architectonisch meesterwerk dat lijkt op een sprookjeskasteel. Het is ontworpen door een Vietnamese architect en staat bekend om zijn bizarre en fantasierijke ontwerp.

Excursies:

 1. Prenn Falls: Op korte afstand van Dalat vind je de prachtige Prenn-waterval. Je kunt een bezoek brengen aan de waterval en genieten van de prachtige natuurlijke omgeving.

 2. Lang Biang-berg: Dit is de hoogste berg in de omgeving van Dalat en biedt een prachtig uitzicht op de stad en het omliggende platteland. Je kunt hier wandelen of een jeep-rit maken naar de top van de berg.

 3. Elephant Falls: Deze indrukwekkende waterval ligt op ongeveer 30 km van Dalat en is een populaire excursiebestemming. Je kunt naar de basis van de waterval wandelen om een ​​betoverend uitzicht te krijgen.

 4. Biking Tour: Een leuke manier om de natuurlijke schoonheid van Dalat te verkennen, is per fiets. Er zijn verschillende fietsroutes beschikbaar die je meenemen door pittoreske landschappen, bossen en lokale dorpen.

 5. Canyoning: Als je avontuurlijk bent ingesteld, kun je deelnemen aan een canyoning-tour in de omgeving van Dalat. Dit omvat abseilen, wandelen en zwemmen door prachtige canyons en watervallen.

Dalat biedt een geweldige mix van natuurlijke schoonheid, culturele bezienswaardigheden en avontuurlijke activiteiten, waardoor het een populaire bestemming is voor reizigers in Vietnam.


DAG 09: DALAT - CAT TIEN NATIONAL PARK (B)


Na het ontbijt reist u zuidwaarts door de Centrale Hooglanden naar het lagere Cat Tien National Park. Dit is een van de grootste natuurreservaten in Vietnam. Het park bestaat voornamelijk uit junglegebieden. Er zijn veel tropische vogelsoorten en het park is ideaal voor een prachtige wandeling. Bij het pension waar u overnacht, kunt u kiezen hoe u het park wilt verkennen. Er worden verschillende wandelingen aangeboden (inclusief 3 uur naar het krokodillenmeer), er zijn vogeltochten of maak een rit met de pick-up.


DAG 10: CAT TIEN NATIONAL PARK (B)


Vandaag heeft u de hele dag om het park te verkennen. Ga op zoek naar tropische vogels of maakt u liever een boottocht op het 'krokodillenmeer'?

Cat Tien National Park is een prachtig natuurreservaat gelegen in het zuiden van Vietnam, in de provincies Dong Nai, Lam Dong en Binh Phuoc. Het park is rijk aan biodiversiteit en biedt tal van bezienswaardigheden en excursies voor natuurliefhebbers. Hier zijn enkele hoogtepunten van het park:

Bezienswaardigheden:

 1. Wildlife Spotting: Cat Tien National Park is de thuisbasis van een breed scala aan flora en fauna, waaronder zeldzame en bedreigde diersoorten zoals olifanten, luipaarden, gibbons, nevelpanters en vele soorten vogels. Het park biedt uitstekende mogelijkheden voor het spotten van wilde dieren, vooral vroeg in de ochtend en laat in de middag.

 2. Crocodile Lake (Bau Sau): Dit is een van de hoogtepunten van het park, waar je een boottocht kunt maken naar het meer en getuige kunt zijn van het leven van krokodillen en vele andere dieren in hun natuurlijke habitat.

 3. Botanische tuinen: Cat Tien heeft prachtige botanische tuinen die bezoekers een kans bieden om meer te leren over de plantensoorten die in het park te vinden zijn.

 4. Dao Tien-eiland: Dit eiland is gewijd aan het fokken en redden van gouden gibbonapen. Hier kun je de gouden gibbons van dichtbij observeren en meer te weten komen over de inspanningen voor het behoud van deze bedreigde apensoort.

 5. Ben Cu Waterval: Deze schilderachtige waterval ligt op een korte wandelafstand van het parkkantoor en biedt een verfrissende plek om te ontspannen en te genieten van de natuur.

Excursies:

 1. Nachtsafari: Er worden nachtsafari's georganiseerd in het park, waarbij je de kans krijgt om nachtdieren en insecten te observeren, zoals vleermuizen, kikkers, spinnen en nachtvlinders.

 2. Vogels kijken: Cat Tien National Park is een paradijs voor vogelaars. Je kunt een vogelgids inhuren en het park verkennen om verschillende soorten kleurrijke vogels te observeren.

 3. Wandelen en trektochten: Er zijn verschillende wandel- en trektochten beschikbaar in het park, variërend van korte wandelingen tot langere tochten door de jungle. Deze tochten bieden een geweldige kans om de natuurlijke schoonheid van het park te ervaren.

 4. Fietsen: Huur een fiets en verken het park op twee wielen. Het is een leuke en ontspannen manier om de omgeving te verkennen.

 5. Riviersafari: Maak een riviersafari op de Dong Nai-rivier en bewonder het landschap langs de oevers en zoek naar wilde dieren die langs de rivier leven.

Cat Tien National Park is een geweldige bestemming voor natuurliefhebbers en avonturiers die op zoek zijn naar een onvergetelijke ervaring in de wilde natuur van Vietnam.

DAG 11: CAT TIEN NATIONAL PARK - HO CHI MINHSTAD 


Vandaag reist u naar Ho Chi Minhstad, voorheen Saigon genoemd. Ho Chi Minhstad is de grootste stad in Vietnam en heeft meer dan 7 miljoen inwoners. Het gebied waar de stad nu is gebouwd, werd oorspronkelijk bewoond door de Khmer. In de 17e eeuw kreeg de stad een aanzienlijke toestroom van Chinezen (Hoa), wat veel handel en economische groei naar de stad bracht. Vanaf dat moment werd de stad Saigon genoemd. In 1950 richtte voormalig keizer Bao Dai zijn regering op in Saigon als reactie op het communistische noorden, opgericht door de Viet Minh. Saigon werd de hoofdstad van Zuid-Vietnam. In 1976 werd Saigon veroverd door de communisten uit het noorden en de stad werd omgedoopt tot Ho Chi Minhstad.


DAG 12: HO CHI MINHSTAD CITYTOUR (B)


Na het ontbijt begint u met de gids aan een kleine stadsrondrit waarbij u de belangrijkste bezienswaardigheden zult zien, zoals de voormalige ambassade van de Verenigde Staten, het Herenigingspaleis, het hoofdpostkantoor, Dong Khoi-straat, het Rex Hotel waar tijdens de oorlog dagelijks persconferenties werden gehouden en het hoofdkwartier van de Amerikaanse inlichtingendienst, het Stadhuis, de Notre Dame-kathedraal, Chinatown en de levendige Ben Thanh-markt.


Ho Chi Minh City, voorheen bekend als Saigon, is de grootste stad van Vietnam en heeft een rijke geschiedenis en cultuur. Hier zijn enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden en excursies in Ho Chi Minh City:

Bezienswaardigheden:

 1. Herenigingspaleis (Reunification Palace): Dit historische paleis was vroeger de residentie van de president van Zuid-Vietnam en speelde een belangrijke rol tijdens de Vietnamoorlog. Nu is het een museum waar je meer kunt leren over de geschiedenis van Vietnam.

 2. Oorlogsmuseum: Het Oorlogsmuseum van Ho Chi Minh City toont indrukwekkende tentoonstellingen en artefacten over de Vietnamoorlog, evenals andere conflicten.

 3. Notre-Damekathedraal en het centrale postkantoor: Deze prachtige kathedraal en het postkantoor zijn iconische gebouwen in Ho Chi Minh City, gebouwd door de Fransen tijdens hun koloniale periode.

 4. Ben Thanh-markt: Een van de oudste markten in Ho Chi Minh City, waar je kunt winkelen voor souvenirs, kleding, sieraden en Vietnamese gerechten kunt proeven.

 5. Chinatown (Cholon): Verken de bruisende wijk Cholon, de grootste Chinese wijk van Vietnam, met kleurrijke tempels, markten en traditionele winkels.

Excursies:

 1. Cu Chi Tunnels: Maak een excursie naar de Cu Chi-tunnels, een uitgebreid netwerk van ondergrondse tunnels die werden gebruikt door de Viet Cong tijdens de Vietnamoorlog.

 2. Mekong Delta: Maak een dagtrip naar de Mekong Delta en verken de drijvende markten, traditionele dorpjes en prachtige landschappen.

 3. Cao Dai-tempel: Bezoek de prachtige Cao Dai-tempel in Tay Ninh, een heilige plaats voor de Cao Dai-religie.

 4. Boottocht op de Saigon-rivier: Geniet van een ontspannende boottocht op de Saigon-rivier en bekijk de skyline van de stad vanaf het water.

 5. Voedseltochten: Proef de heerlijke Vietnamese keuken tijdens een voedseltocht door de straten van Ho Chi Minh City.

 6. Waterpoppentheater: Bezoek een traditioneel waterpoppentheater en bewonder dit unieke culturele optreden.

Ho Chi Minh City biedt een breed scala aan bezienswaardigheden en activiteiten die de rijke geschiedenis en cultuur van Vietnam weerspiegelen. Het is een bruisende stad vol leven en energie, en een bezoek aan deze stad zal zeker een onvergetelijke ervaring zijn.


DAG 13: HO CHI MINHSTAD - CAO DAI TEMPEL TAY NINH - CU CHI TUNNELS - HO CHI MINHSTAD


Vandaag bezoekt u ook Tay Ninh waar de Grote Tempel van Cao Dai is gevestigd, een van de heiligste tempels van Caodaïsme (een religie die alleen in Vietnam voorkomt). U zult verrast zijn door de schoonheid van deze tempel, het geheel doet denken aan een religieus sprookjesland.

's Middags bezoekt u in een kleine groep de Cu Chi-tunnels. Deze tunnels werden met de hand gegraven door de mens en speelden een belangrijke rol tijdens de Vietnamoorlog. U kunt dit geniale systeem bekijken en u zult versteld staan van de vindingrijkheid en vastberadenheid van de Vietnamezen.


DAG 14: HO CHI MINHSTAD - MEKONG DELTA GO CONG - CAN THO (B/L) 


Na het ontbijt begint uw dagtour:• Rijd weg van het lawaai van het stadsleven om Tam Vu te bereiken - het koninkrijk van dragon fruit plantages. Onderweg kunt u stoppen bij een willekeurige tuin en genieten van een bijzonder soort dragon fruit - de rode variant.• De drukke markt met kleurrijke bloemen en fruit- en groente, meerval, schildpad... biedt geweldige foto's van het plattelandsleven.• Niet alleen dragon fruit, maar ook rijst-, maïs- en chilivelden onderweg naar een veerbootstation geven u een ander beeld van het Mekong-delta gebied.• Stap op een fiets (of motor) om een groen eiland vol kokosnoot- en zuurzakbomen te verkennen. Laat ons stoppen bij een lokale plek om te zien wat ze doen met kokosnoot, waterhyacint weven, bezems en daken van kokosbladeren maken.• Probeer een nieuwe smaak met een koele gracht op een sampan.• De lunch wordt geserveerd in een kokosnootplantage met geweldige gastvrijheid van de gastheer.

's Middags rijdt u naar de stad Can Tho voor overnachting.

Can Tho is de grootste stad in de Mekong Delta-regio van Vietnam en staat bekend om zijn bruisende drijvende markten, prachtige waterwegen en rijke agrarische cultuur. Hier zijn enkele van de bezienswaardigheden en activiteiten die u in Can Tho kunt verkennen:

 1. Cai Rang Floating Market: Dit is een van de bekendste drijvende markten in de Mekong Delta. Vroeg in de ochtend kunt u hier de kleurrijke scène van boten vol met vers fruit, groenten en andere producten zien. Het is een unieke ervaring om langs de markt te varen en te genieten van de levendige sfeer.

 2. Phong Dien Floating Market: Dit is een andere populaire drijvende markt in Can Tho. Het is iets kleiner en minder druk dan Cai Rang, maar biedt nog steeds een authentieke ervaring van het lokale leven op het water.

 3. Can Tho Night Market: In de avond komt het stadscentrum tot leven met de Can Tho Night Market. Hier kunt u heerlijk straatvoedsel proberen, souvenirs kopen en genieten van de lokale sfeer.

 4. Ninh Kieu Pier: Dit is een iconische locatie in Can Tho, gelegen aan de oever van de Hau-rivier. Het is een populaire ontmoetingsplek en biedt een prachtig uitzicht op de rivier en de omliggende omgeving.

 5. Binh Thuy Ancient House: Deze goed bewaarde oude woning dateert uit het einde van de 19e eeuw en staat bekend om zijn prachtige architectuur en traditionele inrichting. Het is een interessante plek om meer te leren over de geschiedenis van de regio.

 6. Cai Rang Floating Market Cultureel Park: Dit park biedt inzicht in de cultuur en levensstijl van de lokale bevolking in de Mekong Delta. U kunt hier traditionele huizen en ambachten zien en deelnemen aan verschillende activiteiten.

 7. Vier een lokaal festival: Als u geluk heeft, kunt u een van de lokale festivals bijwonen die regelmatig in Can Tho worden gehouden. Deze festivals zijn kleurrijk, levendig en bieden een geweldige kans om de lokale cultuur te ervaren.

Can Tho biedt een boeiende mix van stedelijk leven en traditionele Mekong Delta-cultuur. Het is een geweldige bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een authentieke en onvergetelijke ervaring in Vietnam.


DAG 15: CAN THO - CAI RANG MARKT - RACH GIA - SPEEDBOOT NAAR PHU QUOC (B)


Vertrek vroeg - word wakker voor fotomomenten bij zonsopgang - stap aan boord van een sampan om de drijvende markt van Cai Rang, fruitgaarden en ambachtelijke bedrijven te bezoeken - keer per boot terug naar uw hotel voor ontbijt en uitchecken.

De Cai Rang Floating Market is een van de bekendste en grootste drijvende markten in de Mekong Delta van Vietnam. Het is gelegen op ongeveer 6 kilometer van het centrum van Can Tho en is gemakkelijk bereikbaar per boot vanuit de stad. De markt vindt elke ochtend plaats, vaak al vanaf het vroege ochtendgloren tot ongeveer 8 uur 's ochtends.

De Cai Rang Floating Market is een kleurrijke en levendige scène van boten volgeladen met verse groenten, fruit, vis en andere goederen. Het is een geweldige plek om het lokale leven op het water te ervaren en te zien hoe handel al generaties lang plaatsvindt in de Mekong Delta.

Bij een bezoek aan de Cai Rang Floating Market kunt u een rondvaart maken op een traditionele sampan (houten boot) om de markt van dichtbij te bekijken. U kunt lokale handelaren vinden die hun producten aanbieden, terwijl ze op een unieke manier met elkaar communiceren, vaak door middel van een lange bamboestok waaraan hun producten zijn bevestigd.

Tijdens uw boottocht kunt u ook genieten van de levendige en levendige sfeer op het water. U ziet lokale bewoners die op hun boten wonen, kinderen die naar school gaan per boot en mensen die hun dagelijkse leven op het water leiden.

Naast verse producten vindt u ook kleine drijvende winkels die koffie, snacks en lokale specialiteiten aanbieden. Vergeet niet om uw camera mee te nemen, want de Cai Rang Floating Market biedt talloze fotomomenten.

Een bezoek aan de Cai Rang Floating Market is een onvergetelijke ervaring en een geweldige manier om meer te leren over het leven en de cultuur in de Mekong Delta van Vietnam. Het is een hoogtepunt van een reis naar Can Tho en mag niet ontbreken op uw reisroute.


Vervolgens reist u met de auto gedurende 2,5 uur naar Rach Gia waar u de speedboot naar Phu Quoc neemt. Aankomst op de pier in Phu Quoc, u wordt opgehaald en naar het resort gebracht.


DAG 16 + 17 +18 : PHU QUOC STRAND EILAND VRIJE DAG (B)

Phu Quoc is een prachtig eiland in het zuiden van Vietnam, dat bekend staat om zijn witte zandstranden, kristalhelder water en weelderige natuur. Er zijn tal van bezienswaardigheden en excursies die u kunt verkennen tijdens uw verblijf op Phu Quoc:

 1. Sao Beach: Sao Beach is een van de mooiste en meest populaire stranden op het eiland. Het heeft wit zacht zand en ondiep, helderblauw water, perfect om te zwemmen en te ontspannen.

 2. Vinpearl Safari: Dit is een dierentuin en safaripark op het eiland, waar u exotische dieren kunt zien, zoals giraffen, leeuwen, tijgers en olifanten. Er zijn ook shows en activiteiten voor het hele gezin.

 3. Phu Quoc Nationaal Park: Dit park beslaat een groot deel van het noordelijke deel van het eiland en biedt tal van wandel- en trekkingmogelijkheden. Het is een geweldige plek om te genieten van de weelderige jungle en de inheemse flora en fauna.

 4. Dinh Cau Night Market: Deze markt is een levendige plek waar u kunt genieten van verse zeevruchten en lokale gerechten. Het is een geweldige plek om souvenirs en handgemaakte producten te kopen.

 5. An Thoi-eilanden: Maak een boottocht naar de An Thoi-eilanden, een groep ongerepte eilanden en rotsachtige uitlopers met prachtige stranden en snorkelmogelijkheden.

 6. Ham Ninh Vissersdorp: Dit traditionele vissersdorp biedt een kijkje in het lokale leven van de vissersgemeenschap op het eiland. U kunt hier verse vis en zeevruchten proeven.

 7. Suoi Tranh Waterval: Een prachtige waterval in een dichtbegroeid bos, perfect voor een verfrissende duik op een warme dag.

 8. Duong Dong-markt: Deze kleurrijke lokale markt biedt een breed scala aan verse producten, zeevruchten, kleding, ambachten en nog veel meer.

 9. Pearl Farms: Phu Quoc staat bekend om zijn parelfarms. U kunt een rondleiding maken op een parelfarm om het proces van parelproductie te zien en prachtige juwelen te kopen.

 10. Sun World Hon Thom Nature Park: Dit is een groot pretpark op het eiland, met een kabelbaanrit en panoramisch uitzicht over de omliggende eilanden.

Dit zijn slechts enkele van de vele bezienswaardigheden en activiteiten die Phu Quoc te bieden heeft. Het eiland is een ideale bestemming voor zowel strandliefhebbers als natuurliefhebbers, en er is voor elk wat wils. Geniet van uw tijd op dit prachtige eiland!


DAG 19: PHU QUOC - HO CHI MINHSTAD VERTREK (B)


Vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht naar huis. Einde van de reis!

Deze reis boekt u vanaf 2.095 euro pp