Complete Noord en Centraal Vietnam in 19 dagen

DAG 01: BRUSSEL VLUCHT NAAR HANOI


DAG 02: AANKOMST IN HANOI


Xin chao! Welkom in de hoofdstad Hanoi!Bij aankomst op de internationale luchthaven Noi Bai word je op gehaald en naar je hotel gebracht om even op te frissen (standaard inchecktijd is 14:00 uur). Je hebt vrije tijd om op je eigen manier door de stad te wandelen.

Hanoi, de bruisende hoofdstad van Vietnam, is een stad vol geschiedenis, cultuur en bezienswaardigheden. Hier zijn enkele van de meest populaire bezienswaardigheden die je kunt verkennen tijdens je verblijf in Hanoi:

 1. Hoan Kiem Lake (Zwaardmeer): Dit centraal gelegen meer is een populaire ontmoetingsplaats en een rustige plek om te wandelen. Het is omgeven door mooie parken en heeft de Ngoc Son-tempel op een klein eiland in het meer.

 2. Oude Wijk (Hoan Kiem District): Verken de smalle straatjes en drukke markten van de historische oude wijk, ook bekend als de "36 straten en gilden". Hier vind je talloze winkels, restaurants, pagodes en tempels.

 3. Ho Chi Minh Mausoleum: Bezoek het mausoleum waar het gebalsemde lichaam van de voormalige president Ho Chi Minh wordt bewaard. Houd er rekening mee dat het mausoleum op sommige dagen gesloten kan zijn voor onderhoud.

 4. Tempel van de Literatuur: Deze oude Confucianistische tempel was oorspronkelijk een keizerlijke academie en is nu een eerbetoon aan geleerden en literatuur.

 5. Hanoi Opera House: Bewonder de prachtige architectuur van dit historische operagebouw, dat nog steeds regelmatig voorstellingen organiseert.

 6. Hoa Lo Prison: Ook wel bekend als de "Hanoi Hilton", dit voormalige gevangeniscomplex toont de geschiedenis van de Franse koloniale periode en de Vietnamoorlog.

 7. Het Vietnam Museum of Ethnology: Ontdek de culturele diversiteit van Vietnam en de etnische minderheden in dit indrukwekkende museum.

 8. Westelijke Meer van Tay Ho: Een rustige plek om te ontspannen met uitzicht op het meer en de pagodes in de buurt.

 9. Tran Quoc Pagode: Deze oudste boeddhistische pagode in Hanoi bevindt zich op een schiereiland aan het Westelijke Meer.

 10. Water Puppet Show: Geniet van een traditionele Vietnamese waterpoppenshow, een unieke en intrigerende kunstvorm.


DAG 03: STADSTOUR IN HANOI (O)


Na het ontbijt maak je een uitgebreide tour langs de meest interessante bezienswaardigheden in Hanoi. De tour omvat een bezoek aan het Ho Chi Minh Mausoleum - de oude residentie van Ho Chi Minh - de Eenzuilige Pagode - het Etnologisch Museum - de Tempel van de Literatuur - tijd voor pauzes en eten of drinken (op eigen kosten) - de Ngoc Son Tempel - een uitgebreide wandeltocht door de oude wijk van Hanoi voor een overzicht van het lokale leven en bedrijven - en je geniet van een uur durende voorstelling van het waterpoppenspel voordat je terugkeert naar je hotel. Overnachting in Hanoi.

Opmerkingen:

 • Het Ho Chi Minh Mausoleum is gesloten op maandag, vrijdag en alle middagen van oktober en november voor onderhoud. Tijdens de sluitingstijd bezoek je alleen de buitenkant.
 • Het Etnologisch Museum is gesloten op maandag, in dat geval vervangen we het bezoek door Hoa Lo Prison of het Women Museum.

DAG 04: HANOI - PER WAGEN NAAR SA PA - BEZOEK AAN LAO CHAI & TA VAN DORPEN (O) 


Vandaag maak je een 6 uur durende rit naar Sapa, inclusief enkele korte pauzes voor koffie of toiletten. Bij aankomst check je in bij het hotel om op te frissen, geniet je van de lunch in een authentiek restaurant en wordt je naar de Muong Hoa-vallei gebracht. Hier maak je een wandeling langs een schilderachtig pad naar de dorpen Lao Chai en Ta Van. Tijdens je wandeling kom je langs de etnische minderheden Black Hmong, Red Dzao en Dzay - je brengt korte bezoeken aan lokale scholen en families - dan keer je terug naar je hotel. De rest van de dag ben je vrij.


DAG 05: FANXIPANG-BERG PER KABELBAAN - WANDELING NAAR HAM RONG-BERG (O)


Na het ontbijt breng je een bezoek aan het kabelbaanstation voor een korte kabelrit en loop je naar de top van de Fanxipang-berg voor een adembenemend uitzicht over het hele gebied. Keer terug naar de auto en transfer naar het centrum van Sapa, wandel naar de top van de Ham Rong-berg, geniet van je tijd aan de top waar je overweldigd wordt door het panoramische uitzicht - keer terug naar het hotel om op te frissen - de rest van de dag is vrij.

Sapa is een prachtige stad in het noorden van Vietnam, omringd door indrukwekkende berglandschappen, rijstterrassen en etnische bergstamdorpen. Hier zijn enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden en activiteiten die je kunt verkennen tijdens je bezoek aan Sapa:

 1. Rijstterrassen van Muong Hoa Valley: Wandel door de adembenemende rijstterrassen van Muong Hoa Valley, die worden beschouwd als de mooiste van Vietnam. Je kunt wandelen naar de dorpen Lao Chai, Ta Van en Cat Cat, waar je het lokale leven van de bergstamgemeenschappen kunt ervaren.

 2. Fansipan, het dak van Indochina: Als je avontuurlijk bent ingesteld, kun je een trektocht maken naar de top van Fansipan, de hoogste berg van Vietnam en het hele Indochina-schiereiland. Je kunt ook de kabelbaan nemen om een spectaculair uitzicht op de omliggende bergen te krijgen.

 3. Love Waterfall: Deze mooie waterval ligt op ongeveer 14 km van Sapa en is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid.

 4. Silver Waterfall: Een andere prachtige waterval in de buurt van Sapa, gemakkelijk bereikbaar met de auto of motor.

 5. Ham Rong Mountain: Maak een wandeling naar de top van Ham Rong Mountain voor een panoramisch uitzicht op Sapa en de omliggende bergen.

 6. Markten van Sapa: Bezoek de kleurrijke en levendige markten van Sapa, waar de etnische minderheden uit de omliggende dorpen hun handgemaakte ambachten, kleding en traditionele producten verkopen.

 7. Thac Bac (Silver Waterfall): Deze waterval ligt op ongeveer 12 km van Sapa en is gemakkelijk bereikbaar met de auto. Het is een mooie plek om te stoppen en te genieten van het landschap.

 8. Tram Ton Pass: Rijd door de prachtige Tram Ton-pas, die bekend staat als de hoogste bergpas van Vietnam, en geniet van het adembenemende uitzicht op de omliggende bergen.

 9. Lokale ambachten en textiel: Sapa staat bekend om zijn ambachtelijke producten en textiel. Bezoek de lokale ambachtelijke workshops en weefateliers om handgemaakte souvenirs te kopen.


DAG 06: SAPA - HOANG SU PHI (O/L/D) 


Na het ontbijt begin je je reis over bergwegen naar Hoang Su Phi, Ha Giang. Dit is afhankelijk van je reisdag voor een tribemarkt (dinsdag, zaterdag, zondag). Je kunt een afgelegen bergstammenmarkt verwachten waar veel mensen van verschillende etnische groepen zoals Hmong, Dzay, Phu La, ... in hun traditionele kleding samenkomen. De markt opent slechts één keer per week, van vroeg in de ochtend tot 10:30 uur. Na 10:30 uur zijn er minder mensen op de markt om eten, kleding te ruilen, enz. Ze gaan elkaar ontmoeten en drinken met vrienden en familie voordat ze naar huis gaan.Je reis gaat verder naar Hoang Su Phi, Ha Giang, waar je incheckt bij je hotel en ontspant.


DAG 07: TREKKING IN HOANG SU PHI (O/L/D)


Na het ontbijt in je hotel begin je aan een dagtour om het uitkijkpunt van de rijstterrassen in Nam Khoa-dorp te bezoeken en heb je interactie met stamleden in Nam Khoa. Je kunt hier lunchen in het dorp en ontspannen voordat je verder gaat naar Nam Hong-dorp, een andere bestemming voor rijstterrassen waar je de bungalows en homestays aan de zijkant van de terrasvormige bergen kunt bekijken. Misschien geniet je van het moment van zonsondergang en keer je terug naar je hotel om te ontspannen en te dineren.


DAG 08: HOANG SU PHI - HA GIANG-STAD (O/L/D) 


Na het ontbijt check je uit bij het hotel en vertrek je naar Ha Giang-stad. Onderweg word je getrakteerd op prachtige uitzichten op de bergachtige landschappen en passeer je verschillende dorpen van etnische minderheden. Stop voor de lunch in een lokaal restaurant onderweg.Bij aankomst in Ha Giang-stad check je in bij je hotel en heb je wat tijd om uit te rusten. In de namiddag verken je de stad en bezoek je lokale markten of bezienswaardigheden zoals de oude wijk van Ha Giang en Tay Market.


Ha Giang is een provincie in het noorden van Vietnam en staat bekend om zijn adembenemende landschappen, ruige bergen en de diverse culturele identiteit van de etnische minderheden die hier wonen. Het is een bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar avontuur, prachtige uitzichten en authentieke ervaringen. Hier zijn enkele hoogtepunten van Ha Giang:

 1. Dong Van Karst Plateau Geopark: Dit is een UNESCO-werelderfgoedlocatie en staat bekend om zijn indrukwekkende geologische formaties, prachtige karstbergen en traditionele etnische dorpen.

 2. Ma Pi Leng Pass: Deze pas wordt vaak beschouwd als een van de mooiste bergpassen in Vietnam en biedt een spectaculair uitzicht op de valleien en bergen van Ha Giang.

 3. Meo Vac: Een schilderachtig stadje gelegen in de Dong Van-regio, omringd door bergen en met een levendige etnische markt op zondag.

 4. Lung Cu Flag Tower: Dit is het noordelijkste punt van Vietnam en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving. Je kunt de 389 treden beklimmen om bij de toren te komen.

 5. Traditionele etnische dorpen: Ha Giang is de thuisbasis van verschillende etnische minderheidsgroepen, zoals de Hmong, Dao, Tay en Lo Lo. Bezoek hun traditionele dorpen om meer te leren over hun cultuur en levensstijl.

 6. Thon Tha Village: Dit afgelegen dorp is beroemd om zijn unieke stenen huizen en prachtige landschap.

 7. Loop door de rijstterrassen: Geniet van wandelingen door de prachtige rijstterrassen van Ha Giang en geniet van de serene omgeving.

 8. Lokale markten: Breng een bezoek aan de kleurrijke etnische markten van Ha Giang, waar je traditionele handwerk, kleding en lokale producten kunt kopen.


DAG 09: QUAN BA - LUNG TAM DORP - DONG VAN (O/L/D)


Vroeg ontbijt bij je homestay en vervolgens transfer per auto naar Lung Tam Village. Bij aankomst zie je de bergstam-mensen die lokale producten maken - hier kun je souvenirs kopen - stap weer in de auto en transfer naar Pao's Palace - Vuong's Palace - Lung Cu-vlagtoren. Later transfer naar het hotel in Dong Van.


Dong Van is een district in de provincie Ha Giang, gelegen in het noorden van Vietnam. Het gebied staat bekend om zijn prachtige landschappen, traditionele etnische minderheidsgemeenschappen en de Dong Van Karst Plateau Geopark, dat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Hier zijn enkele hoogtepunten van Dong Van:

 1. Dong Van Karst Plateau Geopark: Dit geopark is een spectaculaire verzameling van kalkstenen bergen, karstlandschappen en geologische formaties. Het is een van de meest indrukwekkende geologische sites ter wereld en biedt een adembenemend uitzicht op de omgeving.

 2. Dong Van Old Quarter: Verken de charmante straatjes en oude gebouwen van het Dong Van Old Quarter, waar je de traditionele architectuur van de Hmong-etnische minderheid kunt bewonderen.

 3. Lung Cu Flag Tower: Dit is het noordelijkste punt van Vietnam en ligt in Dong Van. De toren biedt een panoramisch uitzicht op de omliggende bergen en valleien.

 4. Meo Vac: Een nabijgelegen stadje, omringd door majestueuze bergen, waar je de wekelijkse markt kunt bezoeken om lokale producten en handwerk te kopen.

 5. Ma Pi Leng Pass: Deze beroemde bergpas verbindt Dong Van met Meo Vac en biedt adembenemende uitzichten op de diepe kloven en valleien.

 6. Lokale dorpen: Verken de traditionele dorpen van de Hmong en andere etnische minderheidsgemeenschappen in de omgeving van Dong Van. Je kunt meer leren over hun levensstijl, tradities en cultuur.

 7. Dong Van Sunday Market: De wekelijkse markt is een levendige ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking, waar je een verscheidenheid aan goederen en producten kunt vinden, evenals traditionele kleding en ambachten.

 8. Trekking en wandelen: Dong Van is een geweldige plek voor trektochten en wandelingen door het prachtige landschap van de karstbergen en rijstterrassen.

Dong Van biedt een unieke en authentieke ervaring voor reizigers die geïnteresseerd zijn in het ontdekken van de schoonheid van de natuur en het verkennen van de cultuur van de etnische minderheidsgemeenschappen in Vietnam. 


DAG 10: DONG VAN OUDE WIJK - TREKKING NAAR MA U DORP - BAO LAC VIA MA PI LENG PASS (O/L/D)

Vroeg ontbijt in het hotel en verken dan enkele oude huizen in de oude wijk - geniet van een koffie in het oude huis. Vervolgens ga je trekken naar het Ma U Village voor een trektocht van 3 uur (hier kun je speelgoed, snoep, niet meer gebruikte kleding meenemen voor kinderen en bergstam-mensen , niet verplicht). Onze auto haalt je op en brengt je terug naar Dong Van stad voor de lunch. Daarna transfer naar Bao Lac stad via de Ma Pi Peng Pass - stop op de pass om foto's te maken en het spectaculaire natuurlijke landschap te bewonderen - check in hotel in Bao Lac.

De Ma Pi Leng Pass is een beroemde bergpas in de provincie Ha Giang, Vietnam. Het staat bekend als een van de meest spectaculaire en indrukwekkende bergpassen in het land, en biedt adembenemende uitzichten op de omliggende karstbergen, diepe kloven en valleien. Hier zijn enkele kenmerken en hoogtepunten van de Ma Pi Leng Pass:

 1. Adembenemend uitzicht: De Ma Pi Leng Pass biedt panoramische uitzichten op de ruige bergen en diepe kloven van het Dong Van Karst Plateau Geopark, dat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. De uitzichten zijn werkelijk adembenemend en het is een geweldige plek om foto's te maken van het prachtige landschap.

 2. Diepe kloven en rivieren: De pass loopt langs de oevers van de Nho Que-rivier, die diep in de vallei snijdt en omringd is door majestueuze bergen. Het contrast tussen de steile kliffen en het kabbelende water van de rivier zorgt voor een indrukwekkend tafereel.

 3. Avontuurlijke rijervaring: De Ma Pi Leng Pass staat bekend om zijn kronkelende en smalle wegen, wat zorgt voor een avontuurlijke rijervaring. Het is populair bij motorrijders en avontuurlijke reizigers die graag de prachtige natuur van Ha Giang willen verkennen.

 4. Wandelen en trekking: Voor diegenen die graag actief willen zijn, zijn er ook mogelijkheden om te wandelen en te trekken in de omgeving van de pas. Het gebied is bezaaid met wandelpaden die je meenemen naar afgelegen dorpen en prachtige uitkijkpunten.


DAG 11: BAO LAC - BA BE MEER (O/L/D) 


Vroeg op om rond te dwalen door de straten en een bezoek te brengen aan de  lokale markt. Vervolgens rijden we door naar Ba Be. Onderweg bezoek je het dorp Khuoi Khon. Bij aankomst bij het Ba Be-meer check je in bij een lokale familie  - maak je een gemakkelijke fietstocht - bezoek dje e Hua Ma-grot - wandel je rond in het dorp voor fotografische mogelijkheden bij zonsopgang of help je de lokale familie bij het bereiden van het diner - wat altijd veel plezier oplevert. Overnachting in homestay.


Ba Be Lake een prachtig natuurlijk meer gelegen in het Ba Be National Park, in de provincie Bac Kan, Vietnam. Het is het grootste natuurlijke meer van Vietnam en wordt omringd door weelderige bossen, kalkstenen bergen en traditionele etnische minderheidsdorpen. Hier zijn enkele hoogtepunten van Ba Be Lake:

 1. Boottochten op Ba Be Lake: Verken het serene Ba Be Lake met een ontspannen boottocht. Je kunt genieten van de rustige omgeving en het prachtige landschap terwijl je door het meer vaart.

 2. Thac Bac (Dau Dang Waterfall): Deze indrukwekkende waterval ligt aan de Nang-rivier, die uitmondt in het Ba Be-meer. Het is een geweldige plek om te stoppen en te genieten van de natuurlijke schoonheid.

 3. Puong-grot: Bezoek de Puong-grot, een indrukwekkende grot met een lengte van ongeveer 300 meter, die wordt doorkruist door de rivier Nang.

 4. Trektochten en wandelingen: Ba Be National Park biedt verschillende wandel- en trektochten die je meenemen door de weelderige bossen, langs de kalkstenen bergen en naar afgelegen dorpjes van de Tay, Hmong en Dao gemeenschappen.

 5. Lokale cultuur en tradities: Maak kennis met de lokale cultuur en tradities van de etnische minderheidsgemeenschappen die in de omgeving van Ba Be Lake wonen. Je kunt hun traditionele dorpen bezoeken en meer te weten komen over hun dagelijkse leven en ambachten.

 6. Boten naar de Nang-rivier: Maak een tocht over de Nang-rivier om de prachtige landschappen, de landelijke levensstijl van de lokale bevolking en het rijke ecosysteem te ontdekken.


DAG 12: BA BE MEER - HANOI (O/L) 


Vroeg op voor fotografische mogelijkheden bij zonsopgang - ontbijt - ga aan boord van een motorboot voor een schilderachtige tocht op het Ba Be meer. Tijdens je cruise bezoek je: de Fairy Cove - de Bat Cave - de Dau Dang-waterval - kan je zwemmen in het meer. In de namiddag rijden we terug naar Hanoi. Onderweg stop je bij het Etnologisch Museum van Thai Nguyen voor een overzicht van de 54 etnische groepen van Vietnam. Bij aankomst in Hanoi check je in bij het hotel.


DAG 13: HANOI - HALONG BAAI (O/L/D) 


Vroeg opstaan - ontbijten - rijd over het platteland door de rijstvelden naar Ha Long Bay, een van de Nieuwe Zeven Natuurwonderen. Bij aankomst in de haven stap je aan boord van een traditionele boot - zeil tussen de kalkstenen eilanden - geniet van een heerlijke zeevruchtenlunch - maak een sampanrit om een traditioneel vissersdorp te bezoeken - keer terug naar de boot en doe mee aan een korte kookles - tijd om te ontspannen op het bovendek bij zonsondergang - geniet van een heerlijk diner. De rest van de dag is vrij. Waarom niet kaarten spelen, je geluk beproeven met vissen, films kijken of gewoon wat drinken en praten met je vrienden aan de bar aan boord.


Halong Bay
is een van de meest iconische en prachtige natuurgebieden in Vietnam en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het bevindt zich in de provincie Quang Ninh, in het noordoosten van Vietnam. Halong Bay staat bekend om zijn spectaculaire landschap van duizenden kalkstenen eilanden en rotsformaties die uit het turquoise water omhoogrijzen. Hier zijn enkele hoogtepunten en activiteiten die je kunt ervaren in Halong Bay:

 1. Boottochten: Een van de beste manieren om Halong Bay te verkennen, is met een boottocht. Er zijn verschillende opties beschikbaar, van dagtochten tot meerdaagse cruises aan boord van traditionele houten jonken of luxe boten. Tijdens de boottocht kun je genieten van het adembenemende uitzicht op de rotsformaties en de prachtige baai.

 2. Sung Sot Cave (Surprise Cave): Bezoek de Sung Sot Cave, een van de grootste en meest indrukwekkende grotten in Halong Bay. De grot is prachtig verlicht en heeft adembenemende stalactieten en stalagmieten.

 3. Dau Go Cave (Wooden Stakes Cave): Een andere populaire grot om te verkennen, met een fascinerende geschiedenis en een prachtig interieur.

 4. Zwemmen en kajakken: Tijdens de boottocht krijg je vaak de gelegenheid om te zwemmen in het heldere water van Halong Bay. Ook kun je kajakken tussen de eilanden om afgelegen lagunes en grotten te verkennen.

 5. Titov Island: Bezoek Titov Island, waar je een korte wandeling kunt maken naar de top voor een panoramisch uitzicht over Halong Bay.

 6. Vissersdorpen: Sommige boottochten brengen je naar de drijvende vissersdorpen in de baai, waar je een glimp kunt opvangen van het traditionele leven van de vissers.

 7. Zonsondergang en zonsopgang: Geniet van de prachtige zonsopgang en zonsondergang over Halong Bay. Het uitzicht is adembenemend en zorgt voor een onvergetelijke ervaring.DAG 14: HALONG BAAI - NINH BINH - VAN LONG NATURE RESERVE (O) 


Vroeg opstaan - Aan dek kan je mee een les Tai Chi volgen - nadien volgt een licht ontbijt - we gaan van boord eem een  nabijgelegen grot te gaan verkennen - terugkeren naar de boot - uitchecken van je hutten - geniet van een lekkere brunch tijdens het zeilen terug naar het vasteland. Onze gids en chauffeur wachten je op om je naar Ninh Binh te voeren. Het is de juiste tijd om het wetland in Van Long te verkennen met een boottocht van 2 uur om de natuur van kalkstenen bergen, grotten, akkers en vogels die naar huis terugkeren te verkennen. Na de boottocht check je in bij je hotel. Overnachting in Ninh Binh.

Van Long Wetland Nature Reserve is een prachtige natuurlijke plek gelegen in Ninh Binh, in het noorden van Vietnam. Het is een beschermd natuurgebied dat bekend staat om zijn rustige waterwegen, weelderige vegetatie, kalkstenen bergen en unieke biodiversiteit. Hier zijn enkele hoogtepunten en activiteiten die je kunt ervaren in Van Long Wetland:

 1. Boottochten: Een van de beste manieren om Van Long Wetland te verkennen, is per boot. Je kunt een ontspannen boottocht maken door de waterwegen en genieten van het prachtige landschap, omringd door kalkstenen kliffen en weelderige groene rijstvelden.

 2. Vogelspotten: Van Long Wetland is de thuisbasis van een rijke verscheidenheid aan vogelsoorten, waaronder zeldzame en bedreigde soorten. Het is een paradijs voor vogelliefhebbers, en je kunt hier talloze vogels spotten tijdens je boottocht.

 3. Natuurwandelingen: Er zijn ook mogelijkheden voor wandelingen en trektochten in het wetlandgebied. Tijdens je wandelingen kun je genieten van de prachtige natuurlijke omgeving en wilde dieren observeren.

 4. Rust en sereniteit: Van Long Wetland staat bekend om zijn rustige en vredige sfeer. Het is een geweldige plek om te ontspannen, weg van de drukte van de steden, en te genieten van de natuurlijke schoonheid van het gebied.

 5. Ecotoerisme: Van Long Wetland wordt beheerd als een ecotoeristische bestemming, waarbij duurzaamheid en behoud van het milieu centraal staan. Het is een geweldige plek om te leren over de lokale inspanningen voor natuurbehoud.

 6. Filmlocatie: Van Long Wetland heeft ook gediend als filmlocatie voor verschillende Vietnamese films, vanwege zijn prachtige landschap en natuurlijke schoonheid.


DAG 15: NINH BINH - TRANG AN WERELDERFGOED - NACHTTREIN NAAR HUE (O) 


In de ochtend maak je een fietstocht naar de Ngoa Long berg, Mua grot voor een wandeling van ongeveer 400 treden voor een panoramisch uitzicht over Ninh Binh, Tam Coc. Keer terug naar je hotel om te ontspannen.

In de middag ga je verder met het verkennen van het werelderfgoed van Trang An met een traditionele boottocht tussen de kalkstenen bergen en de Licht- en Donkergrotten... Je moet misschien een hoed, zonnebrandcrème en een camera meenemen om wat herinneringsfoto's van de reis te maken. Na de boottocht ga je lunchen en bezoek je de Bai Dinh Pagode, die de grootste met goud beklede Boeddhabeeld in Azië en het langste mandaatbeeld in Azië heeft... De eerste pagode in Vietnam die de Boeddharelikwieën uit India eert. Daarna vertrek je naar Hanoi voor het diner en de nachttrein naar Hue.


DAG 16: HUE CITY TOUR (O)


Bij aankomst heb je wat tijd om te ontspannen voordat je de stad Hue gaat verkennen. De ervaringen van vandaag zijn onder andere: Cau Ngoi Village - de plattelandsmarkt - de Oude Citadel van Hue, met daarin de Keizerlijke Stad en de Verboden Purperen Stad - een ontspannen boottocht op de Parfumrivier om de Thien Mu Pagode te bezoeken - transfer over de weg om het graf van Minh Mang en de Thien Mu pagode te bezoeken. Daarna keer je terug naar je hotel.

Hue is een historische stad in Vietnam en was ooit de keizerlijke hoofdstad van het land tijdens de Nguyen-dynastie. Het ligt in de centrale regio van Vietnam en staat bekend om zijn rijke geschiedenis, architectuur, keizerlijke paleizen en culturele erfgoed. Hier zijn enkele hoogtepunten en bezienswaardigheden van Hue:

 1. Keizerlijke stad: De keizerlijke stad van Hue is een UNESCO-werelderfgoed en het meest opvallende symbool van de stad. Het is een complex van paleizen, tempels, paviljoens en tuinen, omgeven door dikke muren en grachten. Het was ooit het politieke en religieuze centrum van het keizerlijke Vietnam.

 2. Verboden Purperen Stad: Binnen de keizerlijke stad bevindt zich de Verboden Purperen Stad, die alleen toegankelijk was voor de keizer, zijn familie en nauwe adviseurs. Het is een intrigerend deel van het complex met prachtige architectuur en historische betekenis.

 3. Thien Mu Pagoda: Deze iconische pagode ligt aan de oever van de Parfumrivier en is een van de oudste religieuze bouwwerken in Vietnam. Het heeft een opvallende zeven verdiepingen tellende toren die uitkijkt over het omliggende landschap.

 4. Tombs of the Emperors: In de omgeving van Hue vind je verschillende keizerlijke graftombes van de Nguyen-dynastie. Elke tombe heeft zijn eigen unieke architectuur en ontwerp, waaronder de tombes van Tu Duc, Khai Dinh, Minh Mang, en meer.

 5. Parfumrivier (Huong River): Een boottocht op de Parfumrivier is een populaire activiteit in Hue. Je kunt genieten van een ontspannen vaartocht en de schilderachtige landschappen langs de rivieroever bewonderen.

 6. Hue Citadel: De citadel van Hue is een groot complex dat het keizerlijke gebied omringt. Het is een goed bewaard gebleven voorbeeld van de keizerlijke architectuur uit het verleden.

 7. Keizerlijke kunst en muziek: Hue is ook bekend om zijn keizerlijke kunstvormen en traditionele muziek, zoals Nha Nhac (Hofmuziek) en Hue Royal Court Music. Deze kunstvormen zijn opgenomen in de UNESCO-lijst van immaterieel cultureel erfgoed.


DAG 17: HUE - MARBLE MOUNTAIN - HOI AN (O) 


Na het ontbijt vertrekt u van Hue naar Hoi An met uw Engelstalige gids. U rijdt langs de spectaculaire Hai Van Pas, ook wel de wolkenpas genoemd, de weg slingert namelijk door het kustgebergte en passeert angstaanjagende afgronden. U passeert tijdens deze rit ook de vroegere grens tussen Noord- en Zuid-Vietnam. Onderweg zal u kunnen genieten van mooie vergezichten en brengt u een bezoek aan o.a. de “Marmeren Bergen”, een rotsformatie vol heilige grotten met Boeddhistische beelden, het Cham Beeldhouwkunst Museum in Danang en het vissersdorpje Lang Co (dit is een schiereiland) met zijn mooie stranden. Van hieruit kan u deelnemen aan volgende excursies: watervallen, lagunes, vissen, snorkelen of de lokale dorpen gaan bezichtigen.

Hoi An is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Centraal-Vietnam, gelegen op een schilderachtige plaats aan de oever van de Thu Bon rivier. Hier vindt u een mengelmoes van Chinese, Japanse, Franse en Vietnamese bouwstijlen, meestal gecombineerd in één woning: Chinese dakpannen, Franse balkons en luiken, Japanse steunbalken en een Vietnamese woonindeling . Deze ochtend maakt u een stadswandeling door de oude wijk, het westen en de Japanse wijk onder begeleiding van een Engelstalige gids. U brengt o.a. een bezoek aan de Japanse overdekte brug, de Chinese gemeenschapshal Chaozhou of Hainan, het Phung Hung huis, het Tan Ky huis met zijn antiek meubilair en het historisch museum. Enkele populaire must-sees in het stadscentrum van Hoi An zijn de Quan Cong tempel, de Cantonese Assembly Hall, Phung Hung House, Tan Ky House en de Japanse brug. Een andere leuke bezigheid is een kookcursus Vietnamees koken (waarvan je meerdere aanbieders in Hoi An hebt)


DAG 18: HOI AN - MY SON HEILIG LAND - HOI AN OUD STAD (O)


Na het ontbijt word je opgehaald en rijd je over het platteland naar het My Son-heiligdom. Bij aankomst wordt je per elektrische auto naar de site gebracht - wandel rond de site voor meer informatie en fotografische mogelijkheden - geniet van een traditionele show uitgevoerd door het Cham-volk - bezoek het Cham-sculptuurmuseum - keer terug naar de oude stad Hoi An - tijd om uit te rusten en iets te eten of drinken (op eigen kosten) - maak een uitgebreide wandeltocht langs de meest interessante bezienswaardigheden in Hoi An, waaronder de Japanse Overdekte Brug, Chinese Vergaderzalen, het Tan Ky Oude Huis en de bruisende markt. Daarna keer je terug naar het hotel om op te frissen voordat je geniet van een heerlijk diner in een lokaal restaurant in de oude stad. De rest van de dag is aan jou. Overnachting in Hoi An.

 • 's Avonds kun je genieten van de grootste reality Memory Show (toeslag van $30/ticket)


 • Hoi An is een charmante en sfeervolle stad in het midden van Vietnam, gelegen aan de oevers van de Thu Bon-rivier. Het staat bekend om zijn goed bewaarde oude stad, een UNESCO-werelderfgoed, en is een populaire toeristische bestemming vanwege zijn historische betekenis, prachtige architectuur, culinaire scene en ambachtelijke winkels. Hier zijn enkele hoogtepunten en bezienswaardigheden van Hoi An:

  1. Oude Stad: De oude stad van Hoi An is het kroonjuweel van de stad en is bezaaid met kleurrijke oude gebouwen, pagodes, bruggen en tempels. Je kunt door de smalle geplaveide straatjes wandelen en genieten van de unieke mix van architecturale stijlen, waaronder Chinese, Japanse, Franse en Vietnamese invloeden.

  2. Japanse Overdekte Brug (Japanese Covered Bridge): Deze iconische brug dateert uit de 16e eeuw en is een van de meest herkenbare symbolen van Hoi An. Het combineert Japanse en Vietnamese bouwstijlen en is een populaire plek voor foto's.

  3. Tempels en Pagodes: Hoi An heeft verschillende prachtige tempels en pagodes die een bezoek waard zijn, zoals de Fujian Assembly Hall, Quan Cong Temple en Phuc Kien Assembly Hall.

  4. Strand: Hoi An ligt niet ver van enkele prachtige stranden, zoals An Bang Beach en Cua Dai Beach. Deze stranden zijn ideaal om te ontspannen, te zwemmen en te genieten van de zon.

  5. Culinair genot: Hoi An staat bekend om zijn heerlijke Vietnamese keuken. Proef lokale specialiteiten zoals Cao Lau, White Rose, en Banh Mi, evenals andere gerechten in de vele restaurants en eetgelegenheden.

  6. Traditionele ambachten: Hoi An is beroemd om zijn ambachtelijke winkels en kleermakers. Het is een geweldige plek om op maat gemaakte kleding te laten maken of handgemaakte souvenirs te kopen.

  7. Avondmarkt: Elke avond komt de oude stad tot leven met een bruisende avondmarkt. Het is een geweldige plek om souvenirs, handwerk en kleding te kopen en te genieten van de levendige sfeer.


 • DAG 19: HOI AN - VLUCHT VERTREK VANUIT DANANG (O)

Vandaag heb je vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven voor vertrek naar huis.Onthoud dat het einde van één reis slechts het begin is van talloze andere. Draag de herinneringen aan uw vakantie in je hart en kijk uit naar het verkennen van nieuwe bestemmingen en het creëren van nog meer prachtige reiservaringen in de toekomst. Veilige reis!

Deze reis boekt u vanaf 2.480 euro pp

Wenst u een vrijblijvende offerte ? klik hier