Het land Van De Rijzende Draak in 13 dagen

DAG 01: BRUSSEL - HANOI


Vertrek vanaf de luchthaven die u verkiest: Brussel, Parijs of Amsterdam naar Hanoi, waar u de volgende dag zal aankomen.


DAG 02: AANKOMST HANOI 


Aankomst in Hanoi, waar je chauffeur op je staat te wachten voor de transfer naar je hotel. Deze middag ben je vrij om zelf in te vullen. 's Avonds bezoek je een voorstelling van het Water Puppet Theater.


DAG 03: STADSTOUR HANOI (B)


Vandaag breng je een bezoek aan de mooiste plekken in Hanoi, begeleid door een Engelssprekende gids. 's Ochtends bezoek je het plein waar het mausoleum en het huis van Ho Chi Minh zich bevinden, de éénkolom Pagode, het trendy gebied rond Ho Tay - het Westelijk Meer - waar je luxe winkels en hotels vindt, het oorlogsmuseum en de Tran Quoc-tempel. 's Middags maak je een wandeling door het District van de Gilden en bekijk je de Ngoc Son-tempel, gewijd aan de beschermheilige van artsen. In de buurt van het meer bevindt zich het beroemde 'Water Puppet Theater', waar je een voorstelling van het Vietnamese poppenspel kunt bijwonen. Vanaf het meer loop je rechtstreeks de oude stad in, ook wel bekend als de "36 straten", naar de 36 verschillende ambachtelijke straten uit vroegere tijden, zoals Tinstraat, Bamboemandenstraat, Schoenstraat, Bakoliestraat, Zilverstraat of Hennepstraat, enzovoort. Het is een doolhof van smalle straatjes vol toeterende brommers, straatverkopers, voorbijgangers, riksja's en talloze winkels. Hier vind je een overvloed aan (goedkope) Vietnamese producten en oude Franse villa's die herinneren aan het koloniale Franse verleden van deze parel van Indochina. Vergeet niet om de 'Tempel van de Literatuur' te bezoeken, een prachtige tempel gebouwd in Vietnamese stijl. Ooit was dit in de elfde eeuw het eerste universiteit van het land. En de stad heeft nog veel meer, kleinere tempels die zeker een bezoek waard zijn.


Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en een bruisende stad met een rijke geschiedenis en cultuur. Het is gelegen in het noorden van Vietnam en is een van de oudste hoofdsteden ter wereld. Hanoi heeft een mix van oude charme en moderne ontwikkeling, waardoor het een fascinerende bestemming is voor reizigers.

Enkele hoogtepunten van Hanoi zijn:

  1. Oude wijk (Hoan Kiem District): Dit is het historische hart van Hanoi en staat bekend om zijn smalle straatjes, oude gebouwen, levendige markten en talloze winkels, restaurants en cafés. De beroemde straat "Train Street" ligt hier, waar een trein door smalle steegjes rijdt tussen huizen en winkels.

  2. Hoan Kiem-meer: Een iconisch meer in het centrum van de stad, omringd door een mooi park. De brug "Huc Bridge" verbindt het meer met de Ngoc Son-tempel, een populaire bezienswaardigheid.

  3. Ho Chi Minh Mausoleum: Een indrukwekkend monument waar het gebalsemde lichaam van de voormalige leider Ho Chi Minh wordt bewaard. Het mausoleum is geïnspireerd op het Lenin Mausoleum in Moskou.

  4. Tempel van de Literatuur (Van Mieu-Quoc Tu Giam): Een oude tempel en voormalige universiteit die dateert uit de 11e eeuw. Het is een eerbetoon aan Confucius en de plaats waar veel keizers werden opgeleid.

  5. Waterpoppentheater: Een traditionele Vietnamese kunstvorm die je niet mag missen. Waterpoppenshows worden opgevoerd in een waterbassin, waarbij de marionetten boven het wateroppervlak worden bediend.

  6. Ethnologisch Museum: Hier kun je meer leren over de vele etnische groepen die in Vietnam wonen en hun tradities, cultuur en levensstijl.

  7. Eten en drinken: Hanoi staat bekend om zijn heerlijke keuken. Probeer lokale specialiteiten zoals pho (noodlesoep), bun cha (gegrild varkensvlees met vermicelli) en banh mi (Vietnamese broodjes).

Hanoi biedt een mix van historische bezienswaardigheden, levendige straten, bruisende markten en een gevarieerde keuken. Het is een stad vol charme en karakter, en een geweldige plek om de Vietnamese cultuur en gastvrijheid te ervaren.


DAG 04: HANOI - HALONG BAY (B/L/D) 


Vroeg opstaan - ontbijt - een rit maken over het platteland langs de rijstvelden naar Ha Long Bay, één van de Nieuwe Zeven Natuurwonderen. Bij aankomst in de haven stap je aan boord van een traditionele boot en vaar je langs de kalkstenen eilanden. Geniet van een heerlijke lunch met zeevruchten, maak een tocht met een sampan naar een traditioneel vissersdorp, keer terug naar de boot en neem deel aan een korte kookles. Vervolgens is er tijd om op het bovendek te rusten en te genieten van de zonsondergang, gevolgd door een heerlijk diner. De rest van de dag kun je zelf invullen. Speel bijvoorbeeld kaarten, probeer je geluk met vissen, kijk naar films of geniet gewoon van drankjes en een praatje met je vrienden aan de bar aan boord.


DAG 05: HALONG BAY - HANOI - NACHTTREIN NAAR SAPA (B)


Vroeg opstaan - naar het bovendek - Tai Chi - licht ontbijt - van boord gaan voor een gemakkelijke verkenning van de nabijgelegen grot - terugkeren naar de boot - uitchecken van je hut - genieten van een heerlijke brunch tijdens het varen terug naar het vasteland. De chauffeur staat klaar om je terug te brengen naar je hotel in Hanoi.Je arriveert rond 15:30 uur in Hanoi. De rest van de tijd is voor jezelf om de stad te verkennen en op eigen gelegenheid te dineren.'s Avonds ga je naar het treinstation van Hanoi voor de nachttrein naar Lao Cai. Je verblijft 's nachts in de trein.


DAG 06: SAPA - HEAVEN GATE NAAR SAPA VALLEI (B/L)


In de vroege ochtend kom je aan op het station van Lao Cai, waar je onze lokale gids ontmoet en naar Sapa wordt gebracht voor een eenvoudig ontbijt.Na het ontbijt reis je naar de Silver Waterfall. Na een korte tijd om foto's te maken van de waterval, vervolgen we onze rit naar de Heaven Gate van Tram Ton, die beschouwd kan worden als het hoogste punt van wegen in Vietnam. Geniet van het prachtige uitzicht op Fansipan, de hoogste piek van Indochina.

Vervolgens beginnen we aan onze wandeltocht over een onverhard pad, door het bamboebos van het Hoang Lien National Park. De lunch wordt geserveerd op een mooie plek bij een rivier.Na de lunch gaan we verder met onze trektocht naar het dorp Sin Chai, waar Community Based Tourism in Sapa plaatsvindt. Vervolgens bezoeken we het dorp, bewoond door de Black Hmong, een van de grootste etnische minderheden in het Sapa-gebied. In de late namiddag word je opgehaald door onze auto voor de terugreis naar je hotel in Sapa.

Ongeveer: 1 uur rijden / 5-6 uur wandelen / 1 uur lunchen.


DAG 07: SAPA - TRIBEMARKT - HANOI STAD (B)


Vandaag bezoek je de lokale markt waar de bergstammen uit de omliggende gebieden hun specerijen, zilverwerk en andere ambachten te koop aanbieden. In de namiddag daal je af naar Lao Cai en ga je verder terug naar Hanoi.Je komt 's avonds aan in Hanoi en checkt in bij je hotel.


DAG 08: HANOI VLUCHT NAAR HUE (B)


Ontbijtpakket en transfer naar de luchthaven voor een korte vlucht naar Hue.Op de luchthaven van Hue word je opgehaald door je Engelssprekende gids voor een stadsrondleiding door deze romantische voormalige hoofdstad, die zwaar werd beschadigd tijdens de Vietnamoorlog. Je zult deze prachtige stad bezoeken met veel bruggen, meren en kanalen. Je bezoekt de grote citadel, Kinh Thang, de Verboden Purperen Stad, de Ngo Mon-poort, de kanonnen van de 9 goden en het Thai Hoa-paleis, het belangrijkste regeringsgebouw in de keizerlijke stad. Vervolgens maak je een boottocht op de Parfumrivier om de Thien Mu-pagode te bezoeken. Ook breng je een bezoek aan het graf van Minh Mang. Overnachting in Hue.


DAG 09: HUE - ACTIVITEITEN OP HET PLATTELAND IN THANH TOAN DORP - HUE (B/L)


Om 8.30 uur word je opgehaald bij je hotel en begin je met fietsen naar het dorp Thanh Toan, waar de beroemde "Thanh Toan Tile Roofed Bridge" zich bevindt. Onderweg kun je genieten van de levendige ochtendmarkt, de groene rijstvelden, majestueuze familietempels en het dagelijkse leven van de lokale bevolking op het zigzagpad van het dorp.

Om 10.00 uur kom je aan bij de Thanh Toan Tile Roofed Bridge, een werkelijk unieke oude brug in Vietnam, en bezoek je het Agrarisch Museum met een grote verscheidenheid aan landbouwwerktuigen die worden tentoongesteld om details van het Vietnamese leven en de cultuur uit te leggen.

Om 10.15 uur maak je een boottocht met de bewoners op de Nhu Y-rivier om van het spectaculaire landschap te genieten en te ontdekken hoe ze vissen vangen met behulp van oude gereedschappen zoals visvallen, visnetten, enz. Na het observeren kun je met hen meedoen en je eigen vis vangen.

Keer terug naar ons "Eco Home", waar je kunt rondkijken in de moestuin met veel soorten groenten die door de lokale boer worden verbouwd, zoals Malabar-spinazie, kalebas, vezelmeloen, wintermeloen, vijg ...

Om 12.00 uur doe je mee aan een kookles om de traditionele manieren van bereiden en koken van Hue-specialiteiten te leren, zoals vijgensalade met garnalen en vlees en loempia's. Na de les geniet je van wat je zojuist hebt gekookt en enkele andere lokale gerechten.

Om 13.30 - 14.00 uur rijd je terug naar de stad. Einde van je eco-trip naar Thanh Toan-dorp. De rest van de dag is voor jou.


DAG 10: HUE - HOI AN (B)


Na het ontbijt vertrek je vanuit Hue naar Hoi An met je Engelssprekende gids. Je rijdt over de spectaculaire Hai Van-pas, ook wel de Wolkenpas genoemd, omdat de weg door de kustbergen slingert en angstaanjagende afgronden passeert. Tijdens deze rit steek je ook de voormalige grens over tussen Noord- en Zuid-Vietnam. Onderweg kun je genieten van prachtige uitzichten en bezoek je de "Marmeren Bergen", een rotsformatie vol heilige grotten met Boeddhabeelden, het Cham-beeldenmuseum in Danang.

Hoi An is een van de belangrijkste attracties van Centraal-Vietnam, gelegen op een pittoreske plek aan de oevers van de Thu Bon-rivier. Hier vind je een mix van Chinese, Japanse, Franse en Vietnamese architectuurstijlen, meestal gecombineerd in één huis: Chinese dakpannen, Franse balkons en luiken, Japanse balken en een Vietnamese indeling van de woonruimte.

Hoi An wordt door velen beschouwd als de meest gezellige stad in Vietnam, een schilderachtig stadje langs de kust. Het centrum bestaat uit een doolhof van smalle straatjes en steegjes en 's avonds is het feestelijk verlicht. Het prachtige historische centrum van Hoi An werd jaren geleden uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Je kunt een massage nemen op verschillende plaatsen in Hoi An, vooral een voetmassage wordt aanbevolen, of een gezichtsbehandeling nemen. 'Beauticians' van Hoi An benaderen je soms gewoon op straat en bieden je een soort behandeling aan in hun kleine winkel. Dat is dan een tent afgescheiden door doeken in een grote bazaar. De dames hebben een heel bijzondere techniek om je wenkbrauwen (of bovenlip) te epileren. Ze gebruiken een dunne, scherpe draad waarmee ze met een zeer snelle beweging elk ongewenst haar kunnen verwijderen. Zeker een hele leuke ervaring. En je hoeft het ook niet te laten vanwege de prijs: het kost maar een paar dollar.In Hoi An zijn ook genoeg restaurants waar je goed kunt eten.


DAG 11: HOI AN OUDE STAD OCHTEND TOUR  (B)


Deze ochtend maak je een stadswandeling door de oude wijk, het westen en het Japanse kwartier, begeleid door een Engelssprekende gids. Je bezoekt de Japanse overdekte brug, de Chinese gemeenschapshal Chaozhou of Hainan, het Phung Hung-huis, het Tan Ky-huis met zijn antieke meubels en het geschiedenismuseum. Enkele populaire must-sees in het stadscentrum van Hoi An zijn de Quan Cong-tempel, de Kantonese Vergaderzaal, het Phung Hung-huis, het Tan Ky-huis en de Japanse brug. De rest van de dag ben je vrij om zelf in te vullen.


Hoi An is een prachtig historisch stadje in Centraal-Vietnam, gelegen aan de oevers van de Thu Bon-rivier. Het staat bekend om zijn charmante oude stad, die door UNESCO als werelderfgoed is erkend. Hoi An heeft een rijke geschiedenis en was vroeger een belangrijke havenstad in de regio.

Wat Hoi An zo speciaal maakt, is de goed bewaard gebleven architectuur en de mix van verschillende culturele invloeden. Je zult er Chinese, Japanse, Franse en Vietnamese architectonische stijlen zien, allemaal in één stad. Dit komt doordat Hoi An ooit een bloeiende handelsstad was en een smeltkroes van culturen.

In de oude stad vind je smalle straatjes met kleurrijke lantaarns, historische gebouwen, oude tempels, bruggen en pakhuizen. Het is een geweldige plek om rond te dwalen en te genieten van de sfeer. 's Avonds wordt de stad feeëriek verlicht met lantaarns, wat een romantische en magische sfeer creëert.

Hoi An staat ook bekend om zijn maatwerk kledingwinkels, waar je op maat gemaakte kleding kunt laten maken tegen betaalbare prijzen. Daarnaast zijn er tal van geweldige restaurants, cafés en bars waar je kunt genieten van heerlijk eten en drinken.

Buiten de oude stad zijn er prachtige stranden in de buurt van Hoi An, zoals Cua Dai Beach en An Bang Beach, waar je kunt ontspannen en genieten van de zee.

Andere populaire activiteiten in Hoi An zijn kooklessen, fietstochten door het platteland, boottochten op de rivier en het bijwonen van traditionele ambachtelijke workshops.DAG 12: HOI AN - BEZOEK AAN DE MARKT - BASKET BOAT IN KOKOSDORP & KOOKLES IN TRA QUE DORP (B/D)


Geniet van het ontbijt in het hotel. Vandaag ga je het volgende ontdekken:Bezoek een ochtendmarkt in Hoi An en bewonder de seizoensvruchten, noedels, kruiden, groenten, vlees en vis die je zult vinden. Je ontmoet verkopers en krijgt tips over hoe je kunt onderhandelen.

Transfer naar de haven van Hoi An en neem een rieten mandboot (2 klanten + 1 bestuurder/mandboot). Je vaart ongeveer 40 - 45 minuten door de kokosnootbossen: ervaar de dagelijkse visserijactiviteit van de lokale vissers, probeer het net uit te werpen met hun assistent, bekijk de optredens van ambachtslieden die "heen en weer zwaaien", luister en zing liedjes,... Maak een landing. Je bent vrij om foto's te nemen, te vissen,... Keer terug naar de haven en ga weer aan land. Vervolgens word je teruggebracht naar het hotel voor een verfrissing.

Om 15:00 uur haalt onze gids je op met de auto en rijden we door het lokale platteland naar Tra Que Village, naar het huis van je gastheer, meneer Tuan. Een welkomstdrankje van vers geplukt fruit staat op je te wachten voordat we een wandeling maken door het dorp en meer leren over de geschiedenis en gebruiken van dit charmante dorp. We lopen door de organische kruidentuinen waar honderden lokale boeren hun velden bewerken met behulp van de traditionele methoden van honderden jaren geleden - geen elektrische machines hier.

We keren terug naar het huis van meneer Tuan, en hier begint het echte plezier. Iedereen krijgt landbouwinstrumenten en we helpen de boeren met het klaarmaken van het land om te zaaien of te planten. Onze boer legt de traditionele landbouwmethoden uit terwijl we de tuin bemesten met zeewier uit de lokale rivier en het dan water geven met enorme blikken die aan onze rug zijn vastgebonden. Vervolgens besteden we tijd aan het plukken van groenten en kruiden en leren we hoe we ze moeten inpakken om beschadiging te voorkomen. We leren over de traditionele methoden van tuinieren op een organische manier. Veel van de lokale kruiden worden door de boeren gebruikt voor traditionele dorpsgeneesmiddelen. Je krijgt de kans om te genieten van een voetmassage met echte boerenconcept.Gedurende een halve dag in het huis van de boer heb je de gelegenheid om met lokale boeren te communiceren en te leren over alle ingrediënten die in het dagelijks koken worden gebruikt.Nu is het tijd om zelf aan de slag te gaan en de specialiteit van het dorp te proberen, genaamd "Tam Huu" loempia's - gemaakt van de lokale kruiden en groenten die we net hebben geplukt - of Xeo Cake (Banh Xeo). Daarna gaan we zitten en genieten van een heerlijke lokale maaltijd.Na de tour word je teruggebracht naar het hotel in het centrum. Overnachting in Hoi An.


DAG 13: HOI AN - VERTREK NAAR DA NANG (B)


Geniet van het ontbijt in het hotel. Je hebt vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven voor je vlucht terug naar huis. Einde van de reis.


Onthoud dat het einde van één reis slechts het begin is van talloze andere. Draag de herinneringen aan uw vakantie in je hart en kijk uit naar het verkennen van nieuwe bestemmingen en het creëren van nog meer prachtige reiservaringen in de toekomst. Veilige reis!Deze reis boekt u vanaf euro 1.418 pp

Wenst u een vrijblijvende offerte ? klik hier