DAG 1: BRUSSEL VLUCHT NAAR HANOI


DAG 02: AANKOMST HANOI


Xin chao! Welkom in de hoofdstad van Vietnam, Hanoi! Bij aankomst op de internationale luchthaven Noi Bai word je opgehaald en naar het hotel gebracht voor wat rust en verfrissing (standaard inchecktijd is 14:00 uur). Je hebt vrije tijd om op eigen gelegenheid door de stad te wandelen.


DAG 03: HANOI STADSTOUR (B)


Na het ontbijt maak je een uitgebreide tour langs de meest interessante plekken in Hanoi. De tour omvat een bezoek aan het Ho Chi Minh Mausoleum - de voormalige residentie van Ho Chi Minh - de One Pillar Pagoda, het Etnologisch Museum, de Tempel van de Literatuur en je hebt tijd voor pauzes en eten of drinken (op eigen kosten). Ook bezoek je de Ngoc Son Tempel en maak je een uitgebreide wandeling door de oude wijk van Hanoi om een beeld te krijgen van het lokale leven en de bedrijvigheid. 's Avonds geniet je van een uur durende waterpoppenshow voordat je terugkeert naar je hotel. Overnachting in Hanoi.

Opmerkingen:

  • Het Ho Chi Minh Mausoleum is gesloten op maandag, vrijdag, alle middagen en in oktober en november vanwege onderhoud. Tijdens de sluitingsperiode bezoek je de buitenkant.
  • Het Etnologisch Museum is op maandag gesloten, in dat geval bezoek je het Hoa Lo Prison of het Women Museum.

DAG 04: HANOI - HALONG BAAI (B/L/D)


Vroeg opstaan, ontbijten en dan op weg naar de Halong Baai via een landelijke weg door de rijstvelden. Halong Baai staat bekend als een van de Nieuwe Zeven Natuurwonderen. Bij aankomst in de haven stap je aan boord van een traditionele boot en vaar je langs de kalkstenen eilanden. Geniet van een smakelijke lunch met zeevruchten en maak een tocht met een sampan om een traditioneel vissersdorp te bezoeken. Terug aan boord kun je deelnemen aan een korte kookles, genieten van de zonsondergang vanaf het bovendek en 's avonds een heerlijk diner nuttigen. De rest van de dag kun je naar eigen wens invullen. Speel bijvoorbeeld kaarten, probeer te vissen, kijk een film of geniet gewoon van drankjes en gesprekken met vrienden aan de bar aan boord.


DAG 05: HALONG BAAI - TERUG NAAR HANOI EN VLUCHT NAAR HUE (B/BRUNCH)


Vroeg opstaan voor Tai Chi op het bovendek, daarna een licht ontbijt en een bezoek aan een nabijgelegen grot. Terug aan boord kun je uitchecken uit je hut en van een brunch genieten terwijl je terugvaart naar het vasteland. Bij aankomst ontmoet je je gids en ga je naar de luchthaven voor een vlucht naar Hue. Bij aankomst in Hue word je naar je hotel gebracht.


DAG 06: HUE STADSTOUR (B)


Bij aankomst heb je even de tijd om te ontspannen voordat je de stad Hue gaat verkennen. Vandaag bezoek je het dorp Cau Ngoi en de plattelandse markt. Daarna ga je naar de oude Citadel van Hue, met daarin de Keizerlijke Stad en de Verboden Purperen Stad. Vervolgens maak je een ontspannen boottocht over de Parfumrivier om de Thien Mu Pagode te bezoeken. Daarna rijd je naar de Minh Mang Tomb en de Thien Mu Pagode. Daarna keer je terug naar je hotel.


DAG 07: HUE - MARMEREN BERG - HOI AN (B) 


Na het ontbijt word je naar Danang gebracht via de Hai Van-pas voor een spectaculair uitzicht op de Lang Co-baai, een strategisch punt tijdens de Vietnamoorlog. Bij aankomst in Danang bezoek je het Cham-beeldhouwmuseum, de Dragon Bridge en de Marmeren Bergen, met de Helgrot, Non Nuoc-pagode, Hemelgrot, Huyen Khong-grot, Tam Thanh-pagode, en heb je een panoramisch uitzicht op het Ngu Hanh Son-gebied. Bij aankomst in Hoi An check je in bij je hotel en heb je de rest van de tijd ter vrije besteding.


DAG 08: HOI AN - MY SON HEILIG LAND - HOI AN OUDE STAD (B)


Na het ontbijt word je opgehaald voor een rit door het platteland naar het heilige My Son-heiligdom. Bij aankomst word je met een elektrische auto naar de sites gebracht, waar je kunt rondwandelen voor meer informatie en fotomogelijkheden. Geniet van een traditionele show opgevoerd door de Cham-mensen en bezoek het Cham-beeldhouwmuseum. Keer daarna terug naar Hoi An en heb vrije tijd voor rust, drankjes of eten (op eigen kosten). Maak een uitgebreide wandeling door de interessantste plekken van Hoi An, waaronder de Japanse Overdekte Brug, Chinese Gemeenschapshuizen, het Tan Ky Oude Huis en de bruisende markt. Daarna terug naar het hotel voor verfrissingen voordat je een heerlijk diner hebt in een lokaal restaurant in de oude stad. De rest van de dag is van jou. Overnachting in Hoi An.

  • 's Avonds kun je genieten van de grootste Reality Memory Show (toeslag van $30 per ticket).

DAG 09: HOI AN VRIJE DAG OM TE VERKENNEN (B)


DAG 10: HOI AN - DANANG VLIEG NAAR NHA TRANG (B)


Na het ontbijt word je naar de luchthaven van Danang gebracht voor een korte vlucht naar Nha Trang. Bij aankomst word je begroet en heb je de tijd om Nha Trang te verkennen, zoals de Ponaga Cham-toren, de Long Son-pagode, het I Resort voor modderbaden en de lokale Dam-markt.


DAG 11: NHA TRANG VRIJE DAG OM TE VERKENNEN (B)


DAG 12: NHA TRANG - DALAT (B) 


Gids en chauffeur halen je op bij je hotel en brengen je naar Dalat. Onderweg stop je om van het prachtige landschap te genieten. In Dalat maak je een schilderachtige kabelrit voor een panoramisch uitzicht over de groene stad. Vervolgens bezoek je het Truc Lam-meditatieklooster met Vietnamese architectuur, waar je een uitzicht hebt op het Tuyen Lam-meer, omgeven door weelderig groen. Vervolg je reis naar de Datanla-watervallen, een prachtige waterval in Dalat. Bezoek ook het Oude Treinstation en Crazy House. Overnachting in Dalat.


DAG 13: DALAT - HO CHI MINH (B)


Onze gids haalt je op en brengt je naar Ho Chi Minh, waarbij je de landelijke wegen neemt om te genieten van een bezoek aan een landbouwbedrijf in Dalat met veel groenten, kassen met bloemen, koffieplantages en het zijdedorp (bezoek het hele proces van zijderupsen houden, moerbeiplantages, zijdefabriek...) en de Elephant-waterval. Je hebt ook tijd om Vietnamese koffie te proeven in een lokaal café en te kijken hoe de Vietnamese rijstwijn wordt gemaakt. Vervolgens rijd je naar Ho Chi Minh.


DAG 14: HO CHI MINH STAD (B)


Vandaag bezoek je enkele hoogtepunten van Ho Chi Minh-stad, waaronder het Oorlogsmuseum, het Herenigingspaleis, de Notre Dame-kathedraal en het nabijgelegen Centrale Postkantoor, China Town en de Ben Thanh-markt. De rest van de dag is vrij te besteden.


DAG 15: CU CHI-TUNNELS - TAY NINH CAO DAI-TEMPEL - HO CHI MINH (B)


Na het ontbijt ontmoet onze chauffeur en gids je bij het hotel om een dag lang de cultuur van Tay Ninh en de historische site van de Cuchi-tunnels te verkennen.

Als we het over de provincie Tay Ninh hebben, hebben we het over hun cultuur, tradities en het hoofdkwartier van de Cao Dai-religie in Vietnam. De enorme Tay Ninh-tempel werd in 1926 gebouwd ter ere van de Koning van de Hemel, de Meesters van 3 religies en de Godin, Boeddha. De diensten vinden om de 6 uur plaats, dus je moet 30 minuten voor aanvang aanwezig zijn om meer te horen over de geschiedenis en de mis bij te wonen om 12.00 uur.

Na Tay Ninh ga je lunchen (op eigen kosten) en ga je vervolgens verder naar de Cuchi-tunnels. Breng een bezoek aan de historisch belangrijke Cuchi-tunnels om meer te leren over dit ongelooflijke ondergrondse tunnelsysteem en zelfs te ervaren hoe het was. Loop erdoorheen en zie hoe het dagelijkse leven was tijdens de Vietnamoorlog. Proef speciale thee en cassave (guerrillavoedsel tijdens de oorlog)

Daarna keer je terug naar Ho Chi Minh voor overnachting.


DAG 16: HO CHI MINH STAD - MEKONGDELTA - GO CONG - BEN TRE (B)


Na het ontbijt in het hotel begint je volledige dagtour:

• Laat het stadsgeluid achter je en bereik Tam Vu - het koninkrijk van de drakenfruitplantages. We kunnen stoppen bij elke tuin langs de weg om te genieten van een speciaal soort drakenfruit - de rode variant.• De drukke markt met kleurrijke bloemen, fruit en groenten, meerval, schildpad ... biedt je prachtige foto's van het plattelandsleven.• Niet alleen drakenfruit, maar ook rijst-, maïs- en chilivelden op weg naar een veerbootstation, waar je een ander beeld van de Mekongdelta zult ervaren.• Spring op een fiets (of motorbike) om op een groen eiland vol kokospalmen en zuurzak te komen. Stop bij een lokale bewoner om te zien wat ze doen met kokosnoten, waterhyacint weven, bezems en kokosbladeren dakbedekking maken.• Probeer een nieuwe smaak met een ontspannende tocht door het kanaal per sampan.• Lunch zal worden geserveerd in een kokostuin met grote gastvrijheid van de gastheer.

In de namiddag rijd je naar Ben Tre. Overnachting in Ben Tre.


DAG 17: BEN TRE - VINH LONG (B)


Je staat vroeg op om te varen op de Mekong-rivier naar Vinh Long. De boottocht voert je langs eilanden, langs dorpen met tuinen en boomgaarden waar fruit zoals mango's, mandarijnen, rambutans en durians wordt geteeld. Je kunt ook een kijkje nemen in een van de goed onderhouden bonsaigardens en een aantal ambachtelijke werkplaatsen bezoeken waar aardewerk en rijstpapier worden geproduceerd. Overnachting bij een lokale familie in een eenvoudig paalhuis met alle comfort.


DAG 18: VINH LONG - HO CHI MINH STAD - PHAN THIET (B)


Na het ontbijt bezoek je de drijvende markt in Cai Be. Je zult onder de indruk zijn van de vele boten die je op het water zult vinden. De gewassen die overvloedig groeien in dit vruchtbare gebied worden hier verhandeld, het is er erg druk! Tijdens de rit naar Phan Thiet zul je genieten van de prachtige omgeving via Ho Chi Minh Stad en terugkijken op een prachtig verblijf in deze bijzondere regio van Vietnam. Daarna volgt de transfer naar je hotel. In Phan Thiet heb je de mogelijkheid om te genieten van het prachtige strand omzoomd met palmbomen en het gezellige vissersdorp met een mooie haven en diverse restaurants, bars en winkels.


DAG 19: PHAN THIET - MUI NE STRAND VRIJE TIJD (B)

DAG 20: PHAN THIET - MUI NE STRAND VRIJE TIJD (B)


DAG 21: PHAN THIET - HO CHI MINH VERTREK 


Na het ontbijt zal onze chauffeur je 6:30 uur voor je vertrektijd ophalen en naar de luchthaven brengen voor je vertrekkende vlucht. De reis eindigt bij aankomst op de luchthaven Tan San Nhat, Ho Chi Minh Stad.


Onthoud dat het einde van één reis slechts het begin is van talloze andere. Draag de herinneringen aan uw vakantie in je hart en kijk uit naar het verkennen van nieuwe bestemmingen en het creëren van nog meer prachtige reiservaringen in de toekomst. Veilige reis!

De Parels Van Vietnam in 21 dagen

Deze reis boekt u vanaf 2.389 euro pp

Wenst u een vrijblijvende offerte ? klik hier