RELAX DOOR VIETNAM IN 19 DAGEN

DAG 01: BRUSSEL - HANOI


DAG 02: AANKOMST HANOI


Bij aankomst in Hanoi word je naar het hotel gebracht waar je de komende twee nachten zult verblijven. Vandaag heb je de gelegenheid om op je eigen manier deze charmante stad te ontdekken of bij te komen van de vlucht.


DAG03: HANOI STADSTOUR (O)


Vandaag bezoek je de mooiste plekken van Hanoi onder begeleiding van een Engelssprekende gids. In de ochtend bezoek je het plein waar het mausoleum van Ho Chi Minh zich bevindt, de Pagode van de Eenzame Pilaar, West Lake, het oorlogsmuseum en de Tran Quoc-tempel. In de middag maak je een wandeling door het District van de Gilden en bekijk je de Ngoc Son-tempel. In de buurt van het meer bevindt zich het beroemde 'Water Puppet Theatre' waar je een voorstelling van Vietnamese poppenspel kunt bijwonen. 's Avonds woon je een theatervoorstelling bij van de wereldberoemde waterpoppenspelen. Deze theaterkunst bestaat al 800 jaar en wordt nog dagelijks opgevoerd in theaters in Hanoi. Tijdens de voorstelling worden de poppen met stokjes en kabels over het wateroppervlak bewogen van achter een gordijn. De acteurs die de houten beschilderde figuren leiden, staan tot hun middel in het water. De stukken gaan vaak over dorpsfiguren of historische gebeurtenissen. Het verhaal wordt begeleid door muziekinstrumenten zoals een fluit of luit. Mede dankzij de belangstelling van toeristen is deze kunstvorm behouden gebleven in Vietnam!


DAG 04: HANOI - HALONG BAY (O/L/D) 


Ontbijt - maak een rit over het platteland door de rijstvelden naar Ha Long Bay, een van de Nieuwe Zeven Natuurwonderen. Bij aankomst in de haven stap je aan boord van een traditionele boot - vaar door de kalkstenen eilanden en geniet van een lunch met zeevruchten - bezoek de meest indrukwekkende grot van Sung Sot voordat je stopt op een mooi strand om te zwemmen - keer terug naar de boot en neem deel aan een korte kookles - tijd om te rusten op het bovendek bij zonsondergang - geniet van je diner. De rest van de dag is ter vrije besteding. Waarom niet kaarten spelen, je geluk beproeven met vissen, films kijken of gewoon wat drinken en met je vrienden praten aan de bar aan boord.


DAG 05: HALONG BAY (O/L/D)


Vroeg opstaan - bovendek - Tai Chi - geniet van je licht ontbijt terwijl je verder vaart door de indrukwekkende baai - stop voor een bezoek aan het Trinh Nu-gebied per kajak - keer terug naar de boot - tijd voor een pauze, drankjes op het bovendek - lunch terwijl de boot verder vaart naar Cua Van-vissersdorp - maak een ritje in een sampan om Cua Van drijvend dorp te bezoeken - keer terug naar de boot en neem deel aan een korte kookles - tijd voor rust en drankjes tijdens Happy Hour voor het diner - de rest van de dag is ter vrije besteding


DAG 06: HALONG BAY - NINH BINH (O/BRUNCH) 


Vroeg opstaan - bovendek - Tai Chi - licht ontbijt - van boord gaan voor een gemakkelijke verkenning van de grot per kajak - keer terug naar de boot - check-out van je hutten - geniet van een lekkere brunch terwijl je terugvaart naar het vasteland - transfer naar de markt van Hon Gai - wandel rond voor een overzicht - stap in je auto en ga naar Ninh Binh.Na 4 uur rijden bereik je Ninh Binh - inchecken bij het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.


DAG 07: NINH BINH - MAI CHAU (O/D)


Geniet van het ontbijt in het hotel en check uit.Vandaag verken je Ninh Binh - bezoek de oude hoofdstad van Vietnam van 968 na Christus tot 1010 na Christus tijdens de Dynastieën van Dinh en vroege Le. Je bezoekt twee kleine tempels van de koningen, elk bijna duizend jaar oud. Vervolgens ga je verder met het verkennen van de Tam Coc-grotten met een traditionele boot die tussen de kalkstenen bergen roeit... zorg ervoor dat je een hoed, zonnebrandcrème en camera bij je hebt om enkele herinneringsfoto's van de trip te maken. Na de boottocht bezoek je de Bich Dong-pagode - klim naar de top van de berg en geniet van het panoramische uitzicht - geniet van de frisse lucht en maak onvergetelijke foto's.Later neem je de auto voor een 3,5 uur durende rit naar Mai Chau - check in bij een homestay. Geniet van het diner bij de gastheer en ervaar traditionele dans en Can wijn met de lokale bevolking. Overnacht in Mai Chau.


DAG 08: MAI CHAU - HANOI (O) VLUCHT NAAR HUE


Word vroeg wakker - geniet van een eenvoudig ontbijt bij de familiehost. Vervolgens krijg je een fiets om de omgeving te verkennen. Je zult boeren aan het werk zien op de velden, lokale mensen die sjaals dragen en vredige omliggende dorpen bezoeken. Trek door terrasvormige rijstvelden en kleine dorpjes, ontdek de natuurlijke schoonheid van de vallei en maak kennis met de cultuur van de etnische minderheid Thai-mensen tijdens je bezoeken aan de "Pom Coong" dorpen.Daarna rijd je terug naar de luchthaven van Hanoi voor je vlucht naar Hue.Bij aankomst op de luchthaven van Hue word je opgehaald en naar het hotel gebracht. Overnacht in Hue.


DAG 09: HUE (O)


Na het ontbijt word je opgehaald door de Engelssprekende gids voor een stadstour door deze romantische voormalige hoofdstad, die zwaar werd verwoest tijdens de Vietnamoorlog. Je bezoekt deze prachtige stad met vele bruggen, meren en kanalen. Je bezoekt de grote citadel, Kinh Thanh, de verboden paarse stad, de Ngo Mon-poort, de kanonnen van de 9 goden en het Thai Hoa-paleis, het belangrijkste regeringsgebouw in de keizerlijke stad. Daarna maak je een boottocht over de Parfumrivier om de Thien Mu-pagode te bezoeken. Later krijg je de auto om het Minh Mang-tombe te bezoeken. Indien de tijd het toelaat, bezoek je ook dorpen waar wierookstokjes en kegelvormige hoeden worden gemaakt. Overnacht in Hue.


DAG 10: HUE - HOI AN 


Na het ontbijt vertrek je vanuit Hue naar Hoi An met de Engelssprekende gids. Je rijdt over de spectaculaire Hai Van-pas, ook wel de wolkenpas genoemd, omdat de weg door de kustbergen slingert en langs angstaanjagende afgronden gaat. Tijdens deze rit steek je ook de voormalige grens tussen Noord- en Zuid-Vietnam over. Onderweg kun je genieten van prachtige uitzichten en bezoek je de "Marmeren Bergen", een rotsformatie vol heilige grotten met boeddhistische beelden, het Cham Sculpture Museum in Danang. Gedurende de dag kom je aan in het pittoreske Hoi An met zijn Franse koloniale huizen en mystieke Aziatische bruggen.Bij aankomst in Hoi An, check je in bij het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.


DAG 11: HOI AN – OCHTEND WANDELTOCHT – MIDDAG VRIJ (O)


Hoi An is een van de belangrijkste attracties van Centraal-Vietnam, gelegen op een pittoreske plek aan de oevers van de Thu Bon-rivier. Hier vind je een mix van Chinese, Japanse, Franse en Vietnamese architectuurstijlen, meestal gecombineerd in één huis: Chinese dakpannen, Franse balkons en luiken, Japanse balken en een Vietnamese indeling van het huis. Het staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vanochtend maak je een stadswandeling door het oude kwartier, het westelijke en het Japanse kwartier onder begeleiding van een Engelssprekende gids. Je bezoekt de Japanse overdekte brug, het Chinese gemeenschapshuis Chaozhou of Hainan, het Phung Hung-huis, het Tan Ky-huis met zijn antieke meubels en het geschiedenismuseum.


DAG 12: HOI AN VRIJE DAG (O)


DAG 13: HOI AN - HO CHI MINHSTAD (O)


Vlieg naar Ho Chi Minhstad, een kosmopolitische, hectische stad met een Frans gevoel die zich heeft ontwikkeld tot het economische centrum van het land. Samen met de gids kun je een stadsrondrit maken waarbij je de belangrijkste bezienswaardigheden kunt zien, zoals de voormalige ambassade van de Verenigde Staten, het Reunification Palace, het hoofdpostkantoor, Dong Khoi-straat, het Rex-hotel waar tijdens de oorlog dagelijks persconferenties werden gehouden, het was ook het hoofdkantoor van de Amerikaanse inlichtingendienst, het Municipal Theater, het stadhuis, de Notre Dam-kathedraal, Chinatown en de levendige Ben Thanh-markt.


DAG 14: HO CHI MINHSTAD VRIJE DAG (O)


DAG 15: HO CHI MINHSTAD – MEKONGDELTA GO CONG – CAN THO (O/L)


Ontbijt in het hotel. Je dagtour begint:

• Ontsnap aan de drukte van het stadsleven en bereik Tam vu - het koninkrijk van drakenfruitplantages. We kunnen stoppen bij een tuin onderweg en genieten van een speciaal soort drakenfruit - de rode variant.• De drukke markt met kleurrijke bloemen en groenten, katvis, schildpad ... zal je een prachtige foto van het plattelandsleven geven.• Niet alleen drakenfruit, maar ook rijst-, maïs- en chilivelden onderweg naar een veerbootstation brengen je naar een ander beeld van de Mekongdelta.• Stap op een fiets (of bromfiets) om naar een groen eiland vol kokosnoot en zuurzak te gaan. Stop bij een lokaal huis om te zien wat ze doen met kokosnoot, waterhyacint weven, bezems en daken van kokosbladeren maken.• Probeer een nieuwe smaak met een koele gracht met een sampan.• Lunch wordt geserveerd in een kokospalmtuin met geweldige gastvrijheid van de gastheer.

In de namiddag rijd je naar de stad Can Tho voor de overnachting.


DAG 16: CAN THO - CAI RANG MARKT – HO CHI MINHSTAD (O) 


Vertrek vroeg - sta op voor fotografische mogelijkheden bij zonsopgang - stap aan boord van een sampan om de drijvende markt van Cai Rang, fruitgaarden en ambachtelijke bedrijven te bezoeken - keer met de boot terug naar je hotel - tijd om uit te rusten en te ontbijten. Later word je met de auto teruggebracht naar Ho Chi Minhstad. Onderweg stop je bij het bezoeken van de Vinh Trang-pagode - een van de prachtige pagodes in de Mekongdelta. Overnachting in Ho Chi Minhstad.


DAG 17: HO CHI MINHSTAD VERTREK (O)


Vandaag word je naar de luchthaven gebracht voor je vlucht terug naar huis. Einde van de reis!

Deze reis boekt u vanaf 2.058 euro pp