Vietnam en Cambodja Rondreis in 18 dagen

DAG 01: BRUSSEL - HANOI


DAG 02: AANKOMST HANOI


Xin chao! Welkom in de hoofdstad van Vietnam, Hanoi!Bij aankomst op de internationale luchthaven Noi Bai word je opgehaald en naar het hotel gebracht voor wat rust (standaard inchecktijd is 14.00 uur). Je hebt vrije tijd om op je eigen manier door de stad te wandelen.


DAG 03: HANOI STADSTOUR (O)


Na het ontbijt maak je een uitgebreide rondleiding langs de meest interessante bezienswaardigheden in Hanoi. De tour omvat bezoeken aan het Ho Chi Minh Mausoleum - de voormalige residentie van Ho Chi Minh - de Eenzuilige Pagode - het Etnologisch Museum - de Tempel van de Literatuur - tijd voor pauzes en eten of drinken (op eigen kosten) - de Ngoc Son-tempel - maak een uitgebreide wandeltocht door de oude wijk van Hanoi om een overzicht te krijgen van het lokale leven en bedrijven - en geniet van een uur durende waterpoppenshow voordat je terugkeert naar je hotel. Overnachting in Hanoi.

Opmerkingen:

  • Het Ho Chi Minh Mausoleum is gesloten op maandag, vrijdag, alle middagen, oktober en november voor onderhoud. Tijdens de sluitingstijd bezoek je de buitenkant.
  • Het Etnologisch Museum is gesloten op maandag, we vervangen dit door de Hoa Lo-gevangenis of het Vrouwenmuseum.

DAG 04: HANOI - HALONG BAY (O/L/D) 


Vroeg opstaan - ontbijten - maak een rit over een plattelandsweg door de rijstvelden naar Ha Long Bay, een van de zeven natuurlijke wonderen. Bij aankomst in de haven stap je aan boord van een traditionele boot - vaar tussen de kalkstenen eilanden - geniet van een heerlijke lunch met zeevruchten - maak een ritje met een sampan om een traditioneel vissersdorp te bezoeken - keer terug naar de boot en neem deel aan een korte kookcursus - tijd om te ontspannen op het bovendek bij zonsondergang - geniet van een heerlijk diner. De rest van de dag is ter vrije besteding. Waarom niet kaarten spelen, vissen proberen, films kijken of gewoon wat drinken en met vrienden praten aan de bar aan boord.


DAG 05: HALONG BAY - HANOI - HUE (O)


Vroeg opstaan - topdek - Tai Chi - licht ontbijt - ga van boord voor een eenvoudige verkenning van de nabijgelegen grot - keer terug naar je boot - check de hutten uit - geniet van een lekker brunchbuffet terwijl je terugvaart naar het vasteland - ontmoet je gids en chauffeur voor de transfer naar de luchthaven voor een uur durende vlucht naar Hue. Bij aankomst in Hue word je begroet en naar je hotel gebracht.


DAG 06: VOLLEDIGE DAG HUE IMPERIAL CITY TOUR (O)


Na het ontbijt maak je een uitgebreide rondleiding door deze historische stad. De ervaringen van vandaag zijn onder meer: Cau Ngoi Village - de plattelandsmarkt - de Hue Oude Citadel, die de Keizerlijke Stad en de Verboden Purpere Stad bevat - via de weg naar het Minh Mang-mausoleum. Als de tijd het toelaat, bezoek je een dorp waar wierookstokjes en puntige hoeden worden gemaakt. Overnachting in Hue.


DAG 07: HUE - PLATTELANDSACTIVITEITEN IN THUY BIEU DORP (O/L)


Vertrek vanuit je hotel en ga aan boord van een boot voor een cruise over de poëtische Parfumrivier, waar je kunt genieten van de schoonheid van het landschap en de frisse lucht. Onze belangrijkste bestemming is de Thien Mu Pagode (Hemelse Dame Pagode), die in 1601 werd gebouwd en het symbool van de stad Hue is.

Vervolg je reis per fiets door het dorp Thuy Bieu, dat bekend staat om zijn pomelobomen met een zeer speciale smaak en geur, vooral in Hue. Onderweg stop je bij scholen, gemeenschapshuizen, oude tempels en vooral het tuinhuis - een typisch voorbeeld van de architectuur in Hue en de Nguyen-dynastie, met kleine huisjes verborgen in grote weelderige tuinen, lange poorten en hekken van sierbomen. Thuy Bieu is een verborgen parel van ongerepte natuur en cultuur. Keer terug naar een lokaal huis voor een kookles, waar je lunch bereidt onder begeleiding van onze chef-kok (indien gewenst). Geniet van de lunch met traditionele Hue-gerechten die je zojuist hebt bereid. Ontspan met een massage en dompel je voeten in medicinaal kruidenwater - een traditionele therapeutische praktijk. Transfer terug naar je hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting in Hue.


DAG 08: HUE - HOI AN (O)


Het ontbijt wordt geserveerd in je hotel voordat je naar Danang gaat via de Haivan-pas voor een spectaculair uitzicht op de Lang Co-baai, een belangrijk punt tijdens de Vietnamoorlog. Bij aankomst in Danang bezoek je het Cham-beeldhouwmuseum, de Drakenbrug en de Marmeren Bergen, waaronder de Helgrot, de Non Nuoc-pagode, de Hemelgrot, de Huyen Khong-grot, de Tam Thanh-pagode, en heb je een panoramisch uitzicht over het Ngu Hanh Son-gebied. Bij aankomst in Hoian check je in bij je hotel en heb je de rest van de tijd ter vrije besteding.


DAG 09: HOI AN HALVE DAG WANDELTOUR - MIDDAG VRIJ (O)


Ontbijt in het hotel.Rond 08:30 uur verken je de oude stad Hoi An. Je maakt een uitgebreide wandeltocht langs de meest interessante bezienswaardigheden in Hoi An, waaronder de Japanse Overdekte Brug, Chinese Verenigingszalen, het Tan Ky Oude Huis en de levendige markt.


DAG 10: HOI AN - DANANG - VLIEG NAAR HO CHI MINH (O)


Ontbijt in het hotel. Je hebt vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven voor een vlucht naar Ho Chi Minh.Bij aankomst op de luchthaven van Ho Chi Minh word je opgehaald en naar het hotel gebracht. Overnachting in Ho Chi Minh.


DAG 11: CU CHI-TUNNELS - HO CHI MINH STADSTOUR (O)


Vandaag verken je de stad, inclusief:

  • Cu Chi-tunnels - breng een bezoek aan de historisch belangrijke Cu Chi-tunnels om meer te leren over dit ongelooflijke ondergrondse systeem van tunnels en zelfs te ervaren hoe het was. Loop erdoorheen en zie hoe het dagelijkse leven was tijdens de Vietnamoorlog.
  • Cao Dai-tempel in het centrum van Ho Chi Minh
  • Riksjarit door verschillende lokale markten gedurende 40 minuten.
  • Wandeling door kleine steegjes en een kleine lokale markt om het echte Saigon te verkennen.
  • Wandelen op het wandelplein naar de Saigon-rivier en de Bitexco-toren.
  • Terug naar het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.


DAG 12: HO CHI MINH STAD - MEKONG DELTA (O/L) 


Na het ontbijt in het hotel begint je volledige dagtour:

• Ontsnap aan het lawaai van het stadsleven en bereik Tam Vu - het koninkrijk van drakenfruitplantages. Onderweg kunnen we stoppen bij elke tuin om te genieten van een speciaal soort drakenfruit - de rode variant.• De drukke markt met kleurrijke bloemen, fruit, groenten, meervallen, schildpadden ... zal je geweldige foto's geven van het plattelandsleven.• Niet alleen drakenfruit, maar ook rijstvelden, maïs- en chilivelden op weg naar een veerhaven zullen je een ander beeld van de Mekongdelta geven.• Stap op een fiets (of motorfiets) om naar een groen eiland te gaan vol kokospalmen en zure sop. Stop bij een lokale plek om te zien wat ze doen met kokosnoot, waterhyacint weven, bezems en kokosblad dakbedekking.• Proef een nieuwe smaak met een koele kanalenroute per sampan.• De lunch zal plaatsvinden in een kokosnootboomgaard met geweldige gastvrijheid van de gastheer.

In de middag rijd je terug naar Ho Chi Minh-stad. Overnachting in Ho Chi Minh.


DAG 13: HO CHI MINH STAD - PHNOM PENH (O)


Je wisselt Vietnam in voor Cambodja en vliegt naar de Cambodjaanse hoofdstad. Bij aankomst word je naar je hotel in de stad gebracht. Je kunt dan deze bruisende stad op eigen gelegenheid verkennen. Bezoek bijvoorbeeld de 'Russische' markt, waar je werkelijk van alles kunt vinden. Je kunt ook genieten van heerlijk eten in de vele lokale restaurants. Geniet 's avonds van een drankje in de beroemde 'Foreign Writers Club'; al tientallen jaren het centrum voor journalisten in Cambodja.


DAG 14: PHNOM PENH (O)


Een volle dag om de hoofdstad van Cambodja te verkennen. Bezoek het Koninklijk Paleis, wandel langs de oevers van de rivier de Tonle Sap of bezoek de Wat Phra Keo. Deze beroemde tempel bevat maar liefst 5.800 kilo zilver. Natuurlijk heeft Phnom Penh ook een gruwelijk verleden en het is nog niet eens zo lang geleden dat de troepen van Pol Pot van de Rode Khmer de stad moesten verlaten. Herinneringen aan hun heerschappij van terreur zijn te vinden in de Tuol Sleng-gevangenis en net buiten de stad in Choeung Ek, bij ons beter bekend als de Killing Fields.


DAG 15: PHNOM PENH - VLUCHT NAAR SIEM REAP (O)


Je komt aan in Siem Reap, de belangrijkste plaats in Cambodja. Dit is de toegangspoort om de wereldberoemde Angkor Wat te zien. Je kunt bijkomen van de lange reis, het dorp verkennen of alvast een eerste blik werpen op de tempels. Siem Reap zelf is een levendig dorp. Er zijn veel winkels, restaurants, cafés en een kleurrijke markt. Liefhebbers kunnen de krokodillenboerderij bezoeken.

Bij aankomst op de luchthaven word je opgehaald en naar het hotel gebracht om in te checken. Je hebt tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Overnachting in Siem Reap.


DAG 16: SIEM REAP - EXPLORATIE VAN DE ANGKOR-TEMPELS (O)


Ontbijt in het hotel.Bezoek de oude hoofdstad van Angkor Thom (12e eeuw): de Zuidpoort met zijn enorme beelden die het karnen van de oceaan van melk uitbeelden, de Bayontempel, uniek vanwege zijn 54 torens versierd met meer dan 200 glimlachende gezichten van Avolokitesvara, de Phimeanakas, de Koninklijke Omheining, het Terras van de Olifanten en het Terras van de Leprakoning.Bezoek Ta Prohm, een van de mooiste tempels in het gebied. Ta Prohm is relatief onaangetast sinds de ontdekking en behoudt veel van zijn mysterie. Vervolgens bezoeken we de meest beroemde van alle tempels op het Angkor-vlak: Angkor Wat. Het tempelcomplex beslaat 81 hectare en is vergelijkbaar in grootte met het Keizerlijk Paleis in Beijing. De kenmerkende vijf torens zijn afgebeeld op de Cambodjaanse vlag en het meesterwerk uit de 12e eeuw wordt door kunsthistorici beschouwd als het belangrijkste voorbeeld van klassieke Khmer-kunst en architectuur. Geniet van een prachtige zonsondergang vanaf de top van de Pre Rup-tempel.


DAG 17: SIEM REAP - OCHTEND BOOTTOCHT OP HET TONLE SAP-MEER - MIDDAG VRIJE TIJD (O)


Ontbijt in het hotel.In de ochtend genieten we van een boottocht op het Tonle Sap-meer bij KAMPONG PHLUK VILLAGE. Dit is het grootste permanente zoetwatermeer in Zuidoost-Azië en stroomt in de Tonle Sap-rivier, die zich bij de Mekong in Phnom Penh voegt. We zullen een "drijvend dorp" van vissers zien, met drijvende scholen, een drijvend politiebureau, enz. Het is alsof een groot dorp op het meer drijft, en het "dorp" verhuist van plaats naar plaats, afhankelijk van het waterpeil en de stroming.

De middag is vrij om te ontspannen of de stad te verkennen. Overnachting in Siem Reap.


DAG 18: VERTREK UIT SIEM REAP (O)


Ontbijt in het hotel. U bent vrij tot aan de transfer naar de luchthaven voor uw vlucht terug naar huis. Einde van de diensten.

Deze reis boekt u vanaf 1.680 euro pp