VIETNAM RONDREIZEN OP ZIJN MOOIST IN 19 DAGEN


DAG 1: BRUSSEL VLUCHT NAAR HANOI


DAG 02: AANKOMST HANOI


Xin chao! Welkom in de hoofdstad van Vietnam, Hanoi!Bij aankomst op de internationale luchthaven Noi Bai, wordt u opgehaald en naar het hotel gebracht om even op te frissen (standaard inchecktijd is 14:00 uur). U heeft de vrije tijd om op uw eigen manier door de stad te wandelen.

Hanoi, de bruisende hoofdstad van Vietnam, heeft een rijke geschiedenis en een schat aan culturele bezienswaardigheden. Hier zijn enkele hoogtepunten van de bezienswaardigheden in Hanoi:

 1. Hoan Kiem Lake (Hoan Kiem-meer): Dit iconische meer is het hart van Hanoi en een favoriete plek voor zowel toeristen als lokale bewoners. Het biedt een prachtig uitzicht, vooral 's avonds wanneer de verlichting het meer omtovert tot een magische plek.

 2. Oude Wijk (Old Quarter): Het historische centrum van Hanoi staat bekend om zijn smalle straatjes, oude koloniale gebouwen en een overvloed aan lokale markten, winkels, restaurants en straatverkopers. Het is een geweldige plek om de levendige sfeer van Hanoi te ervaren.

 3. Ho Chi Minh Mausoleum: Hier wordt het gebalsemde lichaam van Ho Chi Minh, de stichter van modern Vietnam, tentoongesteld. Het is een belangrijke en indrukwekkende historische site.

 4. Temple of Literature (Tempel van de Literatuur): Deze oude tempel dateert uit de 11e eeuw en was ooit de eerste nationale universiteit van Vietnam. Het is gewijd aan Confucius en herbergt ook stenen schildpadden die de namen van succesvolle kandidaten voor de keizerlijke examens dragen.

 5. One Pillar Pagoda: Een kleine pagode die op een houten pilaar boven een vijver lijkt te zweven. Het is een belangrijk boeddhistisch heiligdom en een uniek architectonisch meesterwerk.

 6. Hanoi Opera House: Een prachtig Frans-koloniale gebouw dat werd gebouwd in het begin van de 20e eeuw. Het is een belangrijk cultureel centrum en organiseert regelmatig concerten, opera's en andere uitvoeringen.

 7. Hoa Lo Prison: Ook wel bekend als de "Hanoi Hilton", deze historische gevangenis werd ooit gebruikt door de Franse koloniale heersers en later tijdens de Vietnamoorlog. Tegenwoordig is het een museum dat de grimmige geschiedenis van de gevangenis documenteert.

 8. Vietnamese Women's Museum (Vietnamees Vrouwenmuseum): Een fascinerend museum dat de bijdragen van Vietnamese vrouwen aan de geschiedenis en cultuur van Vietnam belicht.

 9. Westelijke Meer van het Westen (West Lake): Een groot meer net buiten het stadscentrum van Hanoi, omringd door parken, tempels en restaurants. Het is een populaire plek om te ontspannen en te genieten van de natuur.

 10. Long Bien Bridge: Een historische brug die over de Rode Rivier loopt en dateert uit het einde van de 19e eeuw. Het biedt een prachtig uitzicht op de rivier en de skyline van Hanoi.


DAG 03: HANOI CITY TOUR (B)


Na het ontbijt maakt u een uitgebreide tour langs de meest interessante bezienswaardigheden van Hanoi. De tour omvat een bezoek aan het Ho Chi Minh Mausoleum - de voormalige residentie van Ho Chi Minh - de One Pillar Pagoda, het Etnologisch Museum, de Tempel van de Literatuur en u heeft tijd voor pauzes en eten of drinken (op eigen kosten). Vervolgens bezoekt u de Ngoc Son Tempel en maakt u een uitgebreide wandeltocht door de oude wijk van Hanoi om een overzicht te krijgen van het lokale leven en de bedrijvigheid. 's Avonds kunt u genieten van een uur durende voorstelling van het waterpoppenspel. Daarna keert u terug naar uw hotel. Overnachting in Hanoi.

Opmerkingen:

 • Het Ho Chi Minh Mausoleum is op maandag, vrijdag, alle middagen en in oktober en november gesloten voor onderhoud. Tijdens de sluitingsperiode bezoekt u alleen de buitenkant.
 • Het Etnologisch Museum is op maandag gesloten; in dat geval bezoekt u het Hoa Lo Prison of het Vrouwenmuseum.

DAG 04: HANOI - HALONG BAY (B/L/D)


Vroeg opstaan - ontbijten - vervolgens rijdt u over een plattelandsweg door de rijstvelden naar Halong Bay, één van de Nieuwe Zeven Natuurlijke Wereldwonderen. Bij aankomst in de haven stapt u aan boord van een traditionele boot en vaart u tussen de kalkstenen eilanden door. U geniet van een smakelijke lunch met zeevruchten, maakt een tochtje met een sampan om een traditioneel vissersdorp te bezoeken, en volgt een korte kookles. Daarna kunt u ontspannen op het bovendek bij zonsondergang en genieten van een heerlijk diner. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt kaarten spelen, vissen, films kijken, of gewoon gezellig kletsen met vrienden aan de bar aan boord. Let op: het programma van de cruise kan zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd afhankelijk van het weer, het tij en de autoriteiten. Drankjes en spa aan boord zijn niet inbegrepen.

Halong Bay, gelegen in het noordoosten van Vietnam, is een adembenemende bestemming en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het staat bekend om zijn spectaculaire landschap van duizenden kalkstenen karstrotsen die oprijzen uit de smaragdgroene wateren van de Golf van Tonkin. Hier zijn enkele van de meest opmerkelijke bezienswaardigheden in Halong Bay:

 1. Kalkstenen karstrotsen: De meest opvallende bezienswaardigheden in Halong Bay zijn de talloze kalkstenen karstrotsen die uit het water omhoogsteken. De rotsformaties variëren in grootte en vorm en zorgen voor een schilderachtig en uniek landschap.

 2. Dau Go-grot (Grot van de Houten Staak): Deze indrukwekkende grot is een van de grootste en meest bezochte grotten in Halong Bay. Het heeft prachtige stalactieten en stalagmieten die verschillende vormen aannemen en een magische sfeer creëren.

 3. Thien Cung-grot (Hemelse Grot): Een andere prachtige grot in Halong Bay met een rijke stalactietformaties die een betoverende sfeer creëren. Het is een van de meest imposante grotten in het gebied.

 4. Vissersdorpjes: Halong Bay heeft verschillende traditionele vissersdorpjes waar de lokale bevolking nog steeds een traditionele levensstijl leidt. Je kunt een kajaktocht maken naar deze dorpjes om een glimp op te vangen van het dagelijkse leven van de vissers.

 5. Dau Be-eiland: Een klein eiland met steile kliffen en een verborgen lagune waar je kunt zwemmen, kajakken en genieten van het prachtige landschap.

 6. Zonsondergang en zonsopgang: Een van de meest memorabele momenten in Halong Bay is het aanschouwen van de zonsopgang en zonsondergang over de kalkstenen karstrotsen en het water. Het levert prachtige foto's en onvergetelijke ervaringen op.

 7. Activiteiten: Naast het bewonderen van het landschap, kun je in Halong Bay ook genieten van activiteiten zoals kajakken, zwemmen, wandelen, vissen, koken van traditionele Vietnamese gerechten en het bijwonen van een Tai Chi-sessie bij zonsopgang op het dek van je cruiseschip.

Een cruise door Halong Bay is een unieke en betoverende ervaring die je de schoonheid van dit natuurwonder van dichtbij laat ervaren. Het is een van de meest spectaculaire bestemmingen in Vietnam en een hoogtepunt van veel reizen door het land.


DAG 05: HALONG BAY - NINH BINH - VAN LONG NATUURRESERVAAT (B) 


Vroeg opstaan - boven op het dek - Tai Chi - licht ontbijt - van boord gaan om een nabijgelegen grot te verkennen - terugkeren naar uw boot - uitchecken van uw hutten - genieten van een brunch tijdens het terugvaren naar het vasteland. Onze gids en chauffeur wachten op u om naar Ninh Binh te reizen, de oude hoofdstad van Vietnam van 968 na Christus tot 1010 na Christus tijdens de Dynastieën van Dinh en vroege Le. U bezoekt twee kleine tempels van de koningen, elk bijna duizend jaar oud. Vervolgens gaat u naar Van Long voor een boottocht van 2 uur om de natuur te verkennen: kalkstenen bergen, grotten, akkers en vogels die naar huis terugkeren. Na de boottocht checkt u in bij uw hotel. Overnachting in Ninh Binh.


Van Long Nature Reserve
, is een prachtig wetland-gebied gelegen in Ninh Binh, Vietnam. Het is het grootste natuurreservaat van kalksteenmoerassen in het land en staat bekend om zijn adembenemende landschap en rijke biodiversiteit. Hier vind je enkele Nederlandse informatie over Van Long Wetland:

 1. Locatie: Van Long Wetland is gelegen in de provincie Ninh Binh, ongeveer 80 kilometer ten zuiden van Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Het maakt deel uit van de beschermde zone van Trang An Landscape Complex, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

 2. Landschap: Het landschap van Van Long Wetland wordt gekenmerkt door rustige wateren, omringd door hoge kalkstenen rotsen en weelderig groene vegetatie. De serene schoonheid van het gebied wordt vaak vergeleken met het beroemde Ha Long Bay, maar dan op het vasteland.

 3. Boottochten: Een van de beste manieren om Van Long Wetland te verkennen, is per boot. Je kunt een traditionele bamboeboot huren en een ontspannen tocht maken door de rustige waterwegen en genieten van het schilderachtige landschap. Tijdens de boottocht kun je verschillende inheemse vogels spotten en genieten van de rustige sfeer van de wetlands.

 4. Biodiversiteit: Van Long Wetland herbergt een rijke biodiversiteit met een verscheidenheid aan planten- en diersoorten. Het gebied staat bekend als een toevluchtsoord voor trekvogels en herbergt ook veel zeldzame en bedreigde dieren, zoals de Delacour's langur, een zeldzame apensoort die alleen in deze regio van Vietnam voorkomt.

 5. Ecotoerisme: Van Long Wetland is een belangrijk gebied voor ecotoerisme in Vietnam. Bezoekers kunnen genieten van de prachtige natuurlijke omgeving, vogels kijken, fotografie, en ontspannen in de rustige omgeving.

 6. Bescherming: Van Long Wetland is een beschermd natuurgebied en er zijn inspanningen gaande om de biodiversiteit en het milieu in het gebied te behouden en te beschermen tegen bedreigingen zoals ontwikkeling en vervuiling.


DAG 06: NINH BINH - TRANG AN WERELDERFGOED - NACHTTREIN NAAR LAO CAI (B) 


In de ochtend maakt u een fietstocht naar de Ngoa Long-berg, de Mua-grot voor een wandeling na ongeveer 400 treden heeft u panoramisch uitzicht op Ninh Binh en Tam Coc. Daarna keert u terug naar uw hotel om te ontspannen.

In de middag gaat u verder met het verkennen van het Werelderfgoed van Trang An per traditionele boot, die u tussen de kalkstenen bergen en langs grotten voert. U neemt best een hoed, zonnebrandcrème en een camera mee. Na de boottocht gaat u lunchen en bezoekt u de Bai Dinh-pagode, waar zich het grootste ingelegde Boeddhabeeld van goud in Azië bevindt en het langste standbeeld van een Mandarijn in Azië. Daarna keert u terug naar Hanoi voor het diner en de nachttrein naar Sapa.


DAG 07: LAO CAI - SAPA (B)


Bij aankomst heeft u ontbijt op het treinstation voordat u aan uw reis naar Sapa begint. U gaat naar de Muong Hoa-vallei en wandelt over een schilderachtig pad dat langzaam afdaalt naar de dorpen Lao Chai en Ta Van. Tijdens uw wandeling komt u de etnische groepen Black Hmong, Red Dzao en Dzay tegen. U brengt korte bezoeken aan lokale scholen en families. Daarna wordt u naar het hotel gebracht.


Sapa is een adembenemende bergachtige regio in het noordwesten van Vietnam, dicht bij de grens met China. Het gebied staat bekend om zijn schilderachtige rijstterrassen, weelderige valleien, traditionele bergstammen en prachtige wandelroutes. Hier zijn enkele van de meest opmerkelijke bezienswaardigheden en activiteiten in Sapa:

 1. Rijstterrassen van Muong Hoa: Sapa staat bekend om zijn terrasvormige rijstvelden, die prachtige landschappen creëren, vooral tijdens het groeiseizoen wanneer de velden heldergroen zijn. Een populaire plek om deze rijstterrassen te bewonderen is het Muong Hoa-dal.

 2. Fansipan-berg: Ook wel bekend als de "Dak van Indochina", is de Fansipan-berg de hoogste berg van Vietnam. Voor avontuurlijke reizigers is het beklimmen van de Fansipan een uitdagende maar lonende ervaring.

 3. Traditionele bergstammen: Sapa is de thuisbasis van verschillende etnische minderheidsgroepen, waaronder de Hmong, Dao, Tay en Giay. Een van de hoogtepunten van een bezoek aan Sapa is de mogelijkheid om de unieke cultuur en levensstijl van deze bergstammen te ervaren.

 4. Sapa-markt: In het centrum van Sapa vind je een levendige markt waar lokale ambachten, textielproducten en etenswaren worden verkocht. Het is een geweldige plek om souvenirs te kopen en in contact te komen met de lokale bevolking.

 5. Ham Rong-berg: Een heuvelachtig gebied nabij het centrum van Sapa met prachtige bloementuinen en uitzicht op de omliggende bergen. Het is een ideale plek voor een korte wandeling en het bewonderen van het landschap.

 6. Love Waterfall (Thac Bac): Deze waterval ligt op ongeveer 14 kilometer van Sapa en is omgeven door weelderige vegetatie. Het is een populaire plek voor toeristen om te ontspannen en te genieten van de natuur.

 7. Silver Waterfall (Thac Bac): Een andere indrukwekkende waterval in de buurt van Sapa. Je kunt hier komen tijdens een excursie vanuit Sapa om te genieten van het uitzicht op de waterval en de omgeving.

 8. Trektochten en wandelingen: Een van de beste manieren om Sapa te verkennen is door trektochten en wandelingen te maken door de schilderachtige landschappen, langs de rijstterrassen en door traditionele dorpen van de bergstammen.


DAG 08: SAPA - LAO CAI, NACHTTREIN NAAR HANOI (B)

Na het ontbijt uitchecken uit het hotel. U wordt per auto naar het kabelbaanstation gebracht voor een korte rit met de kabelbaan, waarna u te voet naar de top van de Fansipan-berg gaat voor een adembenemend uitzicht over het hele gebied. Daarna keert u terug naar de auto en wordt u naar Sapa gebracht. U heeft tijd voor een pauze en lunch (op eigen kosten) voordat u de Cloudy Yard van de Ham Rong-berg beklimt, waar u overweldigd zult worden door het panoramische uitzicht. Enkele optionele activiteiten voor vandaag met extra kosten zijn:

 • Dragon Glass-brug
 • Infinity pool
 • Stammenmarkten (op dinsdag, zaterdag, zondag)

DAG 09: AANKOMST HANOI - VLUCHT NAAR HUE (B)


Bij aankomst op het treinstation van Hanoi krijgt u een ontbijtbox en wordt u vervolgens naar de luchthaven gebracht voor een vlucht van een uurtje naar Hue. Bij aankomst wordt u verwelkomd door onze gids en naar uw hotel gebracht om te ontspannen. In de middag bezoekt u de oude citadel van Hue, met daarin de Keizerlijke Stad en de Verboden Purperen Stad. U heeft tijd voor pauzes en eten of drinken (op eigen kosten) en u bezoekt ook de Thien Mu-pagode. Overnachting in Hue.

Hue, gelegen in het centrale deel van Vietnam, was ooit de keizerlijke hoofdstad van het land. Het heeft een rijke geschiedenis en staat bekend om zijn indrukwekkende historische monumenten en cultureel erfgoed. Hier zijn enkele van de meest opmerkelijke bezienswaardigheden in Hue:

 1. Keizerlijke Stad (Citadel): De Keizerlijke Stad is het belangrijkste historische monument in Hue. Het is een uitgestrekt complex omringd door hoge muren en een gracht. Binnen de citadel vind je de keizerlijke paleizen, tempels en paviljoens die dateren uit de tijd van de Nguyen-dynastie.

 2. Verboden Paarse Stad: Dit is het meest heilige en exclusieve deel van de Keizerlijke Stad, waar alleen de keizer en zijn directe familieleden toegang hadden. Tegenwoordig kun je de overblijfselen van de Verboden Paarse Stad bewonderen en meer leren over het oude keizerlijke hofleven.

 3. Thien Mu Pagoda: Deze iconische boeddhistische pagode is gelegen aan de oevers van de Parfumrivier en is een van de oudste en meest beroemde religieuze locaties in Hue. Het is een prachtige structuur met een opvallende toren en wordt beschouwd als een symbool van de stad.

 4. Tombe van keizer Khai Dinh: Deze indrukwekkende graftombe werd gebouwd voor keizer Khai Dinh en staat bekend om zijn mix van traditionele Vietnamese architectuur en Europese invloeden. Het is gelegen in een schilderachtige omgeving op een heuvel en biedt een prachtig uitzicht op het omringende landschap.

 5. Tombe van keizer Tu Duc: Dit is een andere opmerkelijke graftombe die werd gebouwd voor keizer Tu Duc. Het complex bestaat uit prachtige tuinen, paviljoens en vijvers en heeft een serene sfeer.

 6. Dong Ba-markt: Dit is de grootste markt in Hue en biedt een overvloed aan lokale producten, ambachten, kleding en souvenirs. Het is een geweldige plek om te winkelen en de levendige sfeer van een lokale markt te ervaren.

 7. Parfumrivier (Huong-rivier): De rivier stroomt door Hue en biedt een ontspannende sfeer. Je kunt een boottocht maken over de Parfumrivier om te genieten van het uitzicht op de stad en de omliggende landschappen.

Hue is een stad doordrenkt van geschiedenis en cultuur, met een mix van keizerlijke architectuur, boeddhistische heiligdommen en levendige markten. Het is een must-visit bestemming voor reizigers die geïnteresseerd zijn in de rijke geschiedenis en erfgoed van Vietnam.


DAG 10: HUE - MARBLE MOUNTAIN - HOI AN (B) 


Na het ontbijt vertrekt u van Hue naar Hoi An met uw Engelstalige gids. U rijdt langs de spectaculaire Hai Van Pas, ook wel de wolkenpas genoemd, de weg slingert namelijk door het kustgebergte en passeert angstaanjagende afgronden. U passeert tijdens deze rit ook de vroegere grens tussen Noord- en Zuid-Vietnam. Onderweg zal u kunnen genieten van mooie vergezichten en brengt u een bezoek aan o.a. de “Marmeren Bergen”, een rotsformatie vol heilige grotten met Boeddhistische beelden, het Cham Beeldhouwkunst Museum in Danang en het vissersdorpje Lang Co (dit is een schiereiland) met zijn mooie stranden. Van hieruit kan u deelnemen aan volgende excursies: watervallen, lagunes, vissen, snorkelen of de lokale dorpen gaan bezichtigen.

Hoi An is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Centraal-Vietnam, gelegen op een schilderachtige plaats aan de oever van de Thu Bon rivier. Hier vindt u een mengelmoes van Chinese, Japanse, Franse en Vietnamese bouwstijlen, meestal gecombineerd in één woning: Chinese dakpannen, Franse balkons en luiken, Japanse steunbalken en een Vietnamese woonindeling . Deze ochtend maakt u een stadswandeling door de oude wijk, het westen en de Japanse wijk onder begeleiding van een Engelstalige gids. U brengt o.a. een bezoek aan de Japanse overdekte brug, de Chinese gemeenschapshal Chaozhou of Hainan, het Phung Hung huis, het Tan Ky huis met zijn antiek meubilair en het historisch museum. Enkele populaire must-sees in het stadscentrum van Hoi An zijn de Quan Cong tempel, de Cantonese Assembly Hall, Phung Hung House, Tan Ky House en de Japanse brug. Een andere leuke bezigheid is een kookcursus Vietnamees koken (waarvan je meerdere aanbieders in Hoi An hebt)


DAG 11: HOI AN - MY SON HEILIG LAND - HOI AN OUDE STAD (B)


Na het ontbijt wordt u opgehaald en over het platteland naar het My Son Heilig Land gebracht. Bij aankomst wordt u met een elektrische auto naar de sites gebracht, waar u kunt wandelen en foto's kunt maken. U geniet van een traditionele show opgevoerd door Cham-mensen en bezoekt het Cham Sculpture Museum. Vervolgens keert u terug naar de oude stad Hoi An, waar u tijd heeft om uit te rusten en te genieten van eten of drinken (op eigen kosten). U maakt een uitgebreide wandeltocht door de interessantste bezienswaardigheden van Hoi An, waaronder de Japanse Overdekte Brug, Chinese Vergaderzalen, het Oude Huis Tan Ky en de levendige markt. Daarna keert u terug naar het hotel om te ontspannen voordat u in een lokaal restaurant in de oude stad gaat genieten van een heerlijk diner. De rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting in Hoi An.

 • 's Avonds kunt u genieten van de grootste reality Memory Show (toeslag van $30/ticket).

DAG 12: HOI AN - DANANG, VLUCHT NAAR HO CHI MINH (B)


Vandaag heeft u vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven voor een korte vlucht naar de stad Ho Chi Minh. Bij aankomst in Ho Chi Minh zal onze lokale gids u ophalen en naar het hotel brengen.


Ho Chi Minh City,
voorheen bekend als Saigon, is de grootste stad van Vietnam en een bruisende metropool vol met cultuur, geschiedenis en moderne attracties. Hier zijn enkele van de meest opmerkelijke bezienswaardigheden in Ho Chi Minh City:

 1. Ben Thanh-markt: Deze beroemde overdekte markt is een van de drukste plekken in de stad. Hier kun je allerlei goederen kopen, zoals souvenirs, kleding, lokale ambachten, en heerlijk straatvoedsel proeven.

 2. War Remnants Museum: Een indrukwekkend museum dat de gruwelen van de Vietnamoorlog documenteert. Het heeft een verzameling van oorlogsartefacten, foto's en tentoonstellingen die de impact van het conflict op Vietnam en de wereld tonen.

 3. Onafhankelijkheidspaleis (Herenigingspaleis): Dit historische gebouw was vroeger het presidentiële paleis van Zuid-Vietnam tijdens de Vietnamoorlog. Het is nu een museum waar bezoekers meer kunnen leren over de geschiedenis van het land.

 4. Notre-Dame Basiliek van Saigon: Een prachtige kathedraal gebouwd in de 19e eeuw in Franse neoromaanse stijl. Het is een opvallend herkenningspunt van de stad.

 5. Saigon Central Post Office: Een ander prachtig voorbeeld van Frans-koloniale architectuur. Deze postkantoor is nog steeds in gebruik en heeft een charmant interieur.

 6. Jade Emperor Pagoda: Een van de meest beroemde boeddhistische pagodes in Ho Chi Minh City, gewijd aan de Jade Keizer, vol met prachtige houtsnijwerken en beelden.

 7. Cu Chi-tunnels: Hoewel niet in de stad zelf, zijn de Cu Chi-tunnels een populaire dagtocht vanuit Ho Chi Minh City. Dit uitgebreide tunnelcomplex was een belangrijk onderdeel van de Vietnamoorlog en biedt een fascinerende kijk op het leven ondergronds.

 8. Bitexco Financial Tower: Een modern 68-verdiepingen tellend gebouw dat een prachtig uitzicht biedt over de stad vanaf het observatiedek op de 49e verdieping.

 9. Vinh Nghiem-pagode: Een belangrijk boeddhistisch heiligdom met een indrukwekkende pagode en mooie tuinen.

 10. Bui Vien Street: Deze levendige straat in het hart van het backpackersgebied is bezaaid met bars, restaurants, winkels en een bruisend nachtleven.


DAG 13: HO CHI MINH CITY TOUR - CU CHI TUNNELS (B)


Vandaag gaat u de stad verkennen, inclusief:

 • De Cu Chi-tunnels: bezoek de historisch belangrijke Cu Chi-tunnels om meer te leren over dit ongelooflijke ondergrondse tunnelsysteem en zelfs te ervaren hoe het was. Loop erdoorheen en zie hoe het dagelijkse leven was tijdens de Vietnamoorlog.
 • Cao Dai-tempel in het centrum van Ho Chi Minh City
 • Rit met de riksja door verschillende lokale markten gedurende 40 minuten.
 • Wandel door smalle steegjes en kleine lokale markten om het echte Saigon te verkennen.
 • Wandel over het wandelplein naar de Saigon-rivier en het Bitexco-gebouw.
 • Transfer terug naar het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.

  DAG 14: HO CHI MINH - MEKONG DELTA GO CONG - CAN THO (B/L) 

 • Na het ontbijt in het hotel begint uw volledige dagtour:

  • Vertrek vanuit de drukte van het stadsleven om Tam Vu te bereiken - het koninkrijk van de dragonfruit-plantages. Onderweg kunnen we stoppen bij een willekeurige tuin om te genieten van een speciaal soort dragonfruit - de rode variant.• De drukke markt met kleurrijke bloemen, fruit, groenten, meervallen en schildpadden zal u een prachtige fotomoment bieden van het plattelandsleven.• Niet alleen dragonfruit, maar ook rijst-, maïs- en chilivelden op weg naar een veerhaven zullen u een ander beeld van de Mekong Delta tonen.• Stap op een fiets (of motorfiets) om naar een groen eiland vol met kokosnoot- en zuurzakbomen te gaan. Laat ons stoppen bij een lokale bewoner om te zien wat zij doen met kokosnoten, waterhyacint weven, bezems maken en daken van kokosbladeren maken.• Probeer een nieuwe smaak terwijl u ontspannen door een kanaal vaart met een sampan.• Lunch wordt geserveerd in een kokosnoottuin met een geweldige gastvrije gastheer.

  In de middag rijdt u naar Can Tho voor overnachting.

  Can Tho is een bruisende stad en de grootste stad in de Mekong Delta-regio van Vietnam. Het is gelegen aan de oever van de Hau-rivier en is een belangrijk handels- en economisch centrum in het zuiden van Vietnam. Can Tho staat bekend om zijn drijvende markten, prachtige landschappen en rijke cultuur. Hier zijn enkele hoogtepunten en kenmerken van Can Tho:

  1. Drijvende markten: Can Tho is beroemd om zijn drijvende markten, waarvan Cai Rang Market de meest bekende is. Zoals eerder genoemd, is Cai Rang Market de grootste drijvende markt in de Mekong Delta en een must-visit voor toeristen. Het is een geweldige plek om het lokale leven te ervaren en te zien hoe handel wordt bedreven op het water.

  2. Ninh Kieu Wharf: Dit is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Can Tho en een populaire ontmoetingsplaats voor zowel de lokale bevolking als toeristen. Vanaf de kade kun je een boottocht maken op de Hau-rivier en genieten van het prachtige uitzicht op de omgeving.

  3. Cai Rang Floating Market Bridge: Deze brug is speciaal gebouwd voor toeristen om een panoramisch uitzicht op de Cai Rang-drijvende markt te hebben. Het biedt een geweldig perspectief om de levendige handelsactiviteiten op de markt te aanschouwen.

  4. Fruitgaarden en tuinen: De Mekong Delta staat bekend om zijn weelderige fruitgaarden en rijstvelden. In de omgeving van Can Tho kun je verschillende fruitgaarden bezoeken en genieten van vers tropisch fruit.

  5. Mekong Delta Homestays: In de omgeving van Can Tho zijn er verschillende homestays waar je kunt verblijven bij lokale families en meer te weten kunt komen over hun dagelijks leven en tradities.

  6. Ong Pagode (Quang Duc Pagode): Deze prachtige boeddhistische pagode is een van de belangrijkste religieuze locaties in Can Tho en staat bekend om zijn vredige sfeer en indrukwekkende architectuur.


DAY 15: CAN THO - CAI RANG MARKET - HO CHI MINH (B) 


Vertrek vroeg - word wakker voor fotomomenten bij zonsopgang - stap aan boord van een sampan om de drijvende markt van Cai Rang te bezoeken, evenals fruitgaarden en ambachtelijke bedrijven - keer per boot terug naar uw hotel - tijd om uit te rusten en te ontbijten. Daarna gaat u met de auto terug naar Ho Chi Minh. Onderweg stopt u bij de Vinh Trang-pagode - een van de prachtige pagodes in de Mekong Delta. Overnachting in Ho Chi Minh.


Cai Rang Marke
t is een levendige drijvende markt in de Mekong Delta-regio van Vietnam. Het is gelegen op de Cai Rang-rivier, ongeveer 6 kilometer ten westen van de stad Can Tho, en staat bekend als de grootste drijvende markt in de Mekong Delta en een van de meest levendige markten in Vietnam. Hier zijn enkele kenmerken van Cai Rang Market:

 1. Drijvende marktactiviteiten: Cai Rang Market wordt vroeg in de ochtend druk, wanneer tientallen boten zich verzamelen om hun goederen te kopen en verkopen. De boten zijn volgeladen met verse producten, fruit, groenten, vis, vlees en andere goederen. Elke boot heeft een lange paal waarop monsters van de producten die ze verkopen worden uitgestald, zodat kopers van veraf kunnen zien wat er te koop is.

 2. Koffie- en eetgelegenheden: Naast het kopen en verkopen van producten, kun je ook koffie en lokale Vietnamese gerechten vinden op de drijvende markt. Er zijn boten omgebouwd tot kleine eetgelegenheden waar je kunt genieten van een typisch Vietnamese ontbijt, zoals pho of hu tieu.

 3. Toeristenboten: Voor bezoekers die de markt willen ervaren, maar niet op een handelsboot willen kopen, zijn er ook toeristenboten beschikbaar. Deze boten nemen je mee op een rondleiding langs de markt, zodat je van dichtbij kunt zien hoe het handelsproces werkt.

 4. Kleurrijk en levendig: De drijvende markt is een kleurrijk schouwspel, met boten versierd met vlaggen en parasols, en de geur van vers voedsel en kruiden die door de lucht zweeft. Het is een levendige en levendige plek die de bruisende handelscultuur van de Mekong Delta weerspiegelt.DAG 16: HO CHI MINH - PHAN THIET (MUI NE BEACH) (B) 


Na het ontbijt ontmoet onze chauffeur u en brengt u naar Mui Ne voor ontspanning. Bij aankomst checkt u in bij uw hotel en heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.


DAG 17 - 18 : PHAN THIET (MUI NE BEACH) VRIJE TIJD (B)

Mui Ne is een populaire badplaats in het zuiden van Vietnam, bekend om zijn prachtige zandduinen, uitgestrekte stranden en avontuurlijke activiteiten. Hier zijn enkele van de meest opmerkelijke bezienswaardigheden en activiteiten in Mui Ne:

 1. Zandduinen: De rode en witte zandduinen van Mui Ne zijn een van de meest iconische bezienswaardigheden van de regio. Het is mogelijk om op een slee van de duinen af te glijden, wat een leuke en avontuurlijke activiteit is.

 2. Fairy Stream (Suoi Tien): Dit is een ongewone en betoverende bezienswaardigheid, een ondiepe beek met kleurrijke rotsformaties die lijken op een sprookjesachtige omgeving. Je kunt door de beek wandelen en genieten van het prachtige landschap.

 3. Strandactiviteiten: Mui Ne heeft prachtige stranden die ideaal zijn om te ontspannen, zwemmen en zonnebaden. Het is ook een populaire bestemming voor watersporten zoals kitesurfen en windsurfen vanwege de sterke wind die hier waait.

 4. Po Shanu Cham Towers: Deze oude Cham-tempels zijn een overblijfsel van het Cham-koninkrijk dat ooit in de regio heerste. Ze zijn prachtig gelegen op een heuvel met uitzicht op de zee.

 5. Vissersdorpjes: In de buurt van Mui Ne zijn er verschillende vissersdorpjes waar je het traditionele vissersleven kunt ervaren en lokale vismarkten kunt bezoeken.

 6. Ke Ga Vuurtoren: Deze vuurtoren, gelegen op een klein eiland voor de kust van Mui Ne, biedt een prachtig uitzicht op de omliggende zee en het landschap.

 7. Vissausfabriek: Mui Ne staat ook bekend om de productie van vissaus, een essentieel ingrediënt in de Vietnamese keuken. Je kunt een vissausfabriek bezoeken om het proces van het maken van vissaus te zien en meer te leren over dit belangrijke product.

 8. Mui Ne Market: Een levendige markt waar je lokale producten, souvenirs en vers voedsel kunt kopen.

Mui Ne biedt een gevarieerde mix van natuurlijke schoonheid, avontuurlijke activiteiten en culturele bezienswaardigheden. 


DAG 19: PHAN THIET - HO CHI MINH VLUCHT NAAR BRUSSEL  (B) 


Na het ontbijt haalt onze chauffeur u 6:30 uur voor uw vertrektijd op en brengt u naar de luchthaven voor uw vertrekvlucht. De reis eindigt bij aankomst op de luchthaven Tan San Nhat in Ho Chi Minh.Onthoud dat het einde van één reis slechts het begin is van talloze andere. Draag de herinneringen aan uw vakantie in je hart en kijk uit naar het verkennen van nieuwe bestemmingen en het creëren van nog meer prachtige reiservaringen in de toekomst. Veilige reis!


Deze reis boekt u vanaf 1.995 euro pp

Wenst u een vrijblijvende offerte ? klik hier